Kanadský spevák Justin Bieber dostal pokutu 300-tisíc libier (v prepočte približne 347-tisíc eur) za rušenie nočného pokoja po tom, čo na svoj pondelkový koncert v londýnskej O2 Aréne prišiel s takmer dvojhodinovým meškaním. Pokutu spevákovi udelili predstavitelia zastupiteľstva londýnskej štvrte Greenwich.

Justin Bieber mal koncert odštartovať o 20:30, na pódium však dorazil až o 22:20, čo sa nepáčilo predovšetkým rodičom, ktorí sprevádzali svoje neplnoleté deti. Vystúpenie sa nakoniec skončilo o 23:30, čo je o 30 minút neskôr, než povoľuje zákon. Bieber tak musí za každú minútu navyše zaplatiť 10-tisíc libier (zhruba 11 570 eur).

Spevák sa k oneskorenému začiatku koncertu vyjadril prostredníctvom Twitteru, kde napísal: "Predo mnou boli traja predskokani, čiže som nemal začať o 20:30, ale až o 21:35. Pre rôzne technické problémy som však začal až o 22:10, čiže som mal 40-minútové meškanie. Ospravedlňujem sa za to, som však presvedčený, že to bol dobrý koncert a som naň hrdý."

Prečítajte si: 10 najkurióznejších správ o Justinovi Bieberovi

Justin Bieber s krídlami anjela Zdroj: Joel Ryan/Invision/APJustin Bieber s anjelskými krídlami - viac fotiek z koncertu v Londýne

Vyhodili ho z klubu, spravili si reklamu

Porušenie zákona o nočnom kľude nie je prvým incidentom, ktorý sa tínedžerskému idolu prihodil počas britskej časti jeho turné k albumu Believe (recenzia). 22. februára po koncerte v Manchestri si chcel spevák vyraziť z kopýtka v miestnom klube Sankeys, no majitelia mu údajne nepovolili vstup.

Neskôr to potvrdili aj na svojom Twitteri: "Áno, je to pravda, vyhodili sme Justina Biebera. Vyzlieka sa na pódiu a to v Sankeys naozaj nie je prípustné." Fanúšikovia klubu to ocenili a viaceré britské médiá poznamenali, že týmto krokom získal podnik väčšiu publicitu, ako keby hviezdu privítal s otvorenou náručou. Zdroj zo spevákovho štábu však poprel, že by sa niečo také stalo.

Zdroj: SITA (Nme.com), Hollywoodlife.com
Foto: Joel Ryan/Invision/AP 

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber