Mladé elektronické duo Fallgrapp predstavilo tento týždeň svoj prvý oficiálny videoklip. Po skladbe Ľadový útes, ktorá vyhrala v súťaži zameranej na vyhľadávanie mladých talentov Fatt Kools, je pieseň s názvom I.N.A v poradí druhým singlom tejto formácie.

Fallgrapp natáčali videoklip nedaľeko Varšavy v miestnom zámku. Do režisérskeho kresla si sadli dvaja mladí poľskí filmári Piotr Smolenski a Michal Jagiello, ktorí sú u našich susedov často vyhľadávaní hlavne folkovými a hip-hopovými zoskupeniami.

"Agáta, speváčka projektu, si v klipe zahrala postavu ženy, ktorá spáchala neveru a teraz sa snaží zo seba vo vani symbolicky zmyť tento kvázi hriech. Ja sa snažím ovládať ju a jej pohyby," hovorí zakladateľ projektu Jureš Líška. "Chceme robiť a aj si myslíme, že robíme trošku odlišnú hudbu, aká prevláda na Slovensku. Preto sme požadovali aj odlišný obraz. Niečo jednoduché, minimalistické, ale zároveň zaujímavé. Myslím, že sa nám to podarilo," dodáva Jureš.

Fallgrapp - I.N.A

Elektronická hudba mladej dvojice v kombinácii so slovenskou lyrikou, ktorá v skladbe neznie až tak rušivo, ako by človek očakával, je jednoznačne pozoruhodne spracovaným kúskom. Skladba I.N.A tak dáva tušiť, že na domácej scéne sa objavil nový originálny projekt. Body mu pridáva určite aj slovenčina, ktorá ho robí prístupnejším bežnému poslucháčovi, a pritom znie stále svetovo.

Čo si myslíte o skladbe a videoklipe kapely Fallgrapp?

Zdroj: Hudba.sk, Fallgrapp
Foto: Fallgrapp