Anglická speváčka Katy B zverejnila videoklip k tanečnej piesni I Wanna Be, ktoré ponúka zábery z nočného Londýna a klubových vystúpení 26-ročnej hudobníčky. Okrem samotnej interpretky klip zobrazuje fanúšikov a celkovú atmosféru na jej koncertoch.

Housová skladba sa stala klubovou hymnou už v roku 2014, kedy ju jej autor, producent Chris Lorenzo, začal hrávať vo svojich dídžejských setoch. Vo verzii so samplovaným vokálom však I Wanna Be napokon nevyšla a tento rok pribudol plnohodnotný spev Katy B. Táto nová verzia vyjde na jej očakávanom treťom albume Honey. Na trh sa dostane 29. apríla a bude obsahovať trinásť skladieb. Na jeho tvorbe sa podieľali aj dídžej Wilkinson, Hannah Wants, projekt Major Lazer či anglický spevák Craig David.

Speváčka už z novinky zverejnila piesne Calm Down (feat. Four Tet & Floating Points), Who Am I (feat. Major Lazer & Craig David) či titulnú skladbu, ktorá vznikla v spolupráci s producentom Kaytranadom. Album tiež ponúkne novú verziu piesne Turn The Music Louder (Rumble) anglického dídžeja KDA, v ktorej Katy B hosťuje spolu s raperom Tiniem Tempahom.


Tracklist albumu Honey: 

1. Honey (feat. Kaytranada) 
2. Who Am I (feat. Major Lazer & Craig David)
3. So Far Away (feat. Wilkinson & Stamina MC)
4. Chase Me (feat. Sasha Keable & JD. Reid)
5. Lose Your Head (feat. The HeavyTrackerz & J Hus & D Double E)
6. I Wanna Be (feat. Chris Lorenzo)
7. Calm Down (feat. Four Tet & Floating Points)
8. Heavy (feat. Mr. Mitch)
9. Turn The Music Louder (Rumble) (feat. KDA)
10. Dark Delirium (feat. Jamie Jones & Kate Simko) 
11. Water Rising (feat. MssingNo & Geeneus)
12. Dreamers (feat. Hannah Wants)
13. Honey (Outro) (feat. Novelist & Geeneus) 

Katy B začínala na hudobnej scéne ako Baby Katy a práve pod týmto pseudonymom hosťovala v skladbe Tell Me dídžeja NG z roku 2008. Prelomový bol pre ňu rok 2010, keď sa rozhodla začať pracovať na vlastnom debutovom albume. Štúdiovka On A Mission, ktorá obsahuje single ako Katy on a Mission, Broken Record či Lights On (feat. Ms. Dynamite), vyšla v roku 2011. Po nej nasledovala nahrávka Little Red (2014), z ktorej pochádzajú piesne ako 5 AM, Crying for No Reason alebo Still. Na konte má jednu NMA Award, ktorú v roku 2012 získala za skladbu Broken Record.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív) + Hudba.sk
Foto: Facebook.com/katyb

Súvisiaci interpreti: Katy B