Nahrávka z koncertu na počesť amerického režiséra, scenáristu, hudobníka a vizuálneho umelca Davida Lyncha, na ktorom sa predstavili okrem iných aj speváčky Sky Ferreira, Karen O, Lykke Li či rockeri s príznačným názvom Twin Peaks, vyjde ako dvojalbum.

Skladbami na album prispeli aj Jim James z My Morning Jacket, synthpopoví Angličania Duran Duran, producent Moby či dlhoročný spolupracovník Davida Lyncha, skladateľ Angelo Badalamenti.

Koncert v losangeleskom hoteli Ace sa uskutočnil vlani pri príležitosti 10. výročia založenia Nadácie Davida Lyncha. So skladbami z filmov aj z hudobnej produkcie všestranného umelca tu vystúpilo množstvo interpretov. Americká herečka a speváčka Sky Ferreira predviedla coververziu skladby Blue Velvet, Zola Jesus skladbu In Heaven a švédska indiepopová hviezda Lykke Li zaspievala kultovú pieseň Wicked Game, ktorá zaznela vo filme Zbesilosť v srdci (Wild at Heart). Odzneli napríklad aj časti soundtrackov k snímkam Mazacia hlava (Eraserhead) a Sloní muž (The Elephant Man) v podaní Wayna Coynea a Stevena Drozda.

Nahrávka z koncertu vyjde 15. apríla vo vydavateľstve Communion ako dvojalbum pod názvom The Music of David Lynch. Nadácia Davida Lyncha od roku 2005 poskytla štipendiá viac ako pol miliónu ľudí, trpiacich posttraumatickým stresom a psychickými ochoreniami v dôsledku stresu. Pomáha najmä deťom, vojnovým veteránom a ľuďom bez domova prostredníctvom vyučovania metódy transcendentálnej meditácie. 


Na Record Store Day, 16. apríla, vydá americká experimenálna formácia Xiu Xiu album pod názvom Plays the Music of Twin Peaks s reinterpretáciami skladieb Angela Badalamentiho z kultového Lynchovho seriálu Twin Peaks

   

Tracklist albumu The Music of David Lynch:

LP 1
01. Angelo Badalamenti – Laura Palmer’s Theme
02. Donovan – Love Me Tender
03. Chrysta Bell – Swing With Me
04. Tennis / Twin Peaks – In Dreams
05. Rebekah Del Rio – Llorando
06. Sky Ferreira – Blue Velvet
07. Jim James – Sycamore Trees
08. Karen O – Pinky’s Dream

LP 2
01. Angelo Badalamenti – Dance of the Dream Man
02. Moby – Go [ft. Mindy Jones]
03. Duran Duran – “The Chauffeur”
04. Lykke Li – Wicked Game
05. Zola Jesus – In Heaven
06. Wayne Coyne and Steven Drozd – Soundscape From Eraserhead and The Elephant Man
07. Angelo Badalamenti – Twin Peaks Theme
08. David Lynch – A Poem of Unknown Origin


Text: Hudba.sk (Pitchfork.com, Consequenceofsound.net)
Foto: Facebook.com/davidlynchofficial

Súvisiaci interpreti: Angelo Badalamenti