Hudobný blog Alternator oslávi piate narodeniny už túto sobotu, 9. mája, koncertom troch zaujímavých rockových kapiel v novootvorenom klube Fuga. Naživo zahrajú fylyp Skandal, Unna a Millhouse. Budú skvelé riffy, parádne spevy, a bude to nahlas!

Bratislavská skupina Millhouse má hutnú stoner-rockovú rytmiku, schopnosť zložiť riff, ktorý vás pribije k podlahe, a nezameniteľný spev frontmana Shortyho, ktorý je tiež lídrom skupiny Symbiosis. Millhouse brázdia pódiá už od roku 2007 a okrem skladieb z ich stále aktuálneho minuloročného debutu Event Horizon zahrajú aj pár nových vecí, takže sa máme na čo tešiť. Ich energické koncerty ste už mohli zažiť aj na festivaloch Waves a Pohoda. Singel Mangy Wolf v roku 2013 zaujal v Demovnici Rádia_FM, song Superhero sa zase objavil na kompilácii Demovnica naostro. 

Prečítajte si viac v recenzii albumu Event Horizon


Hosťom spoza rieky Moravy bude v sobotu večer kapela Unna. Hlučná zrážka mohutného post-metalového vlnobitia a hypnotického post-rocku robí z jej hudby adrenalínovú jazdu, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Vynikajúce EP Už bylo na čase ste mohli spoznať aj na stránkach Alternatoru, fanúšikovia vinylov možno doma opatrujú ich splitko s Or alebo kompiláciu Mladá fronta stárne rychle, ktorú otvára práve ich track. Aktuálne makajú v štúdiu na nahrávaní svojho debutového albumu. Nový materiál už hrajú aj naživo a do Bratislavy zavítajú po prvý raz, tak to nezmeškajte.


Kapela fylyp Skandal z Partizánskeho je skrytým pokladom slovenskej rockovej scény, v jej tvorbe sa miešajú vplyvy grunge aj crossoveru s osobnou textovou výpoveďou. Debutový album Zlý vtip produkoval Maroš Hečko a hosťoval na ňom Andrej Šeban, skladbu Dokonalá obeť si iste pamätáte z vysielania Rádia_FM. Vlani skupina po 10 rokoch vydala druhý album Monogram - tentoraz bez známych mien aj labelu, len samotní hudobníci a hudba, ktorej veria. Opäť čo pesnička, to hit, opäť v rodnej slovenčine. Treba sa prísť presvedčiť na vlastné uši, lebo to znie až neuveriteľne.

Čítajte viac: fylyp Skandal - brilantný návrat obetí zlého vtipu


Koncert sa začína presne o 20:30 a posledná kapela nastúpi na pódium o 23:00. V akom poradí kapely vystúpia organizátori neprezradili, aby boli návštevníci v napätí. Ak teda nechcete riskovať, že akurát svojich favoritov zmeškáte, príďte radšej včas, klub bude otvorený od 20:00. Celá táto paráda vás vyjde na 6 eur.

Zdroj: RK
Foto: Anton Kajan

Súvisiaci interpreti: Millhouse