Neprešiel ani mesiac odkedy americká speváčka vyhlásila, že svoje turné odkladá na neurčito, lebo si chce s manželom založiť rodinu, a už sa vo viacerých médiách objavila správa o tom, že je tehotná. Ona samotná ju "doplnila" zverejnením videoklipu k príznačne nazvanému singlu.

Informáciu ako prvý zverejnil v stredu internetový portál televízie Entertainment Tonight, ktorý sa odvolával na anonymný zdroj. Neskôr ju Janet Jackson zvedavým bulvárnym médiám potvrdila, žiadne bližšie informácie však neposkytla. Špekulácie, či je naozaj v očakávaní prvého potomka, tak nahradili dohady o tom, ako mohla vo svojom veku otehotnieť. 16. mája totiž dovŕši 50 rokov, čo je vek, v ktorom sa mnohé ženy stávaju už babičkami, prvorodičky v tomto veku sú veľmi zriedkavým javom. Podľa odborníkov pravdepodobne išlo o umelé počatie.

Speváčka o svojom zámere založiť si rodinu so svojím manželom, podnikateľom katarského pôvodu Wissamom Al Manom, informovala 6. apríla. Vo videu na Twitteri tým odôvodnila odloženie zvyšnej časti svojho svetového turné k albumu Unbreakable (2015). Vo videu vtedy priamo nepovedala, že už čaká dieťa, iba že si plánujú založiť rodinu a lekári jej odporučili oddychovať.

 
Že sa informácia o jej tehotenstve nakoniec objavila v médiách práve tento týždeň, nemusí byť vôbec náhoda. V stredu totiž hudobná ikona zároveň zverejnila videoklip k svojmu najnovšiemu singlu Dammn Baby. Okrem názvu nemá pieseň s bábätkami spoločné nič (možno však pomôže nejaké splodiť), no aj to stačí na to, aby sa správy o tehotenstve a o videoklipe pekne dopĺňali, čím pre svoj singel získala publicitu nielen na hudobných weboch.

A pozornosť si rozhodne zaslúži. Je to skrátka klasická Janet, ktorá rokmi vôbec nestratila na svojich kvalitách a lesku - od hudby až po tanečnú choreografiu. Hudobníčka účinkuje v čiernobielej novinke spolu so skupinou tanečníc, pričom v 20-sekundovom prestrihu ponúkla aj tanečné sólo. Pieseň Dammn Baby sa nachádza na nahrávke Unbreakable (2015), s ktorou sestra zosnulého Kráľa popu vlani dobyla americký albumový rebríček Billboard 200. Najnovšia speváčkina štúdiovka sa tak stala už jej siedmym albumom, ktorý sa umiestnil na prvej priečke tohto rebríčka. 


Vypočujte si celý album Unbreakable:

 
Text: Hudba.sk + SITA (Billboard.com), archív
Foto: Facebook.com/JanetJackson

Súvisiaci interpreti: Janet Jackson