Ihneď po skončení SuperStar zamierila víťazka Sabina Křováková do Bratislavy, aby v rekordne krátkom čase nahrala svoj prvý "posuperstarovský" album. Nahrávka, ktorá vznikala v štyroch štúdiách naraz, uzrela svetlo sveta necelý týždeň po grandfinále.

Album je zložený z coververzií piesní, ktorými sa Sabina Křováková prezentovala v priebehu súťaže a ktoré jej svojím spôsobom zabezpečili titul Česko-Slovenská SuperStar 2013. Priaznivci talentovanej interpretky sa môžu tešiť na hity ako What’s Up, One Of Us alebo Bitch v jej jedinečnom prevedení.

Samozrejme nechýba ani vrcholné číslo grandfinále – skladba Cry Baby, ktorou Sabina uchvátila porotu i divákov v sále a doma pri televíznych obrazovkách. "Poďakuj hudobnej histórii, že existujú takéto pesničky, pretože z rádií sa teraz rinie samý grc. Je to tvoja najlepšia vec, ktorú si spievala za tie mesiace, čo sa poznáme, toto ti dnes môže veľmi pomôcť," pochválil ju v nedeľu porotca Pavol Habera. Pripomeňte si jej najlepší výkon v súťaži.



Čím skôr chce predstaviť aj vlastnú tvorbu

Nahrávanie prebehlo rekordne rýchlo v štyroch štúdiách súbežne. Zatiaľ čo v jednom z nich Sabina spievala, v ďalších naspievané skladby zvukári upravovali a mixovali. Podľa informácií, ktoré pre Hudba.sk poskytol hovorca TV Markíza Peter Bednár, bolo CD už včera večer pokrstené v Prahe. "Nahrať za dva dni album, to mi dalo riadne zabrať. Nebola som ani ešte 100% oddýchnutá po SuperStar. Ale myslím, že výsledok našej snahy ľudí poteší a dúfam, že CD sa im bude páčiť," povedala Sabina Křováková krátko po nahrávaní.

Sabina Křováková nahrávala album v Bratislave Zdroj: TV MarkízaZo SuperStar rovno do štúdia - pozrite si viac fotiek

"Určite to neberiem tak, že sa mi v nedeľu zmenil život. Dôležité je, čo bude po súťaži, pretože veľa ľudí, ktorí túto súťaž vyhrali, nie je o nich dnes počuť. Teraz je to na mne, aké budem mať šťastie, akí ľudia budú okolo mňa, aké budem mať pesničky. Dôležité je, čo bude teraz po súťaži, kam sa vydám, či sa budem alebo nebudem páčiť," uviedla v rozhovore pre TASR. "Vždy som chcela robiť hudbu, spievala som s kapelou, koncertovali sme a veľmi ma to bavilo. Som rada, že som sa prihlásila, pretože tá súťaž mi veľmi pomohla a rýchlo ma posunula. Snažím sa mať v hudbe rozhľad a počúvať trocha zo všetkého, ale radšej mám tvrdšiu rockovú hudbu, rock aj punkrock. Skladám si vlastné pesničky a chcela by som čo najskôr prísť aj s vlastným autorským albumom," dodala.

Už v roku 2009 nahrala album Co řekl kocour Sabině, na ktorom okrem iných spolupracovala aj s českou gitarovou legendou Radimom Hladíkom. Mladá speváčka momentálne študuje na Univerzite Jána Evangelistu Purkyně v Ústí nad Labem odbor Popularizácia hudby a organizácia hudobného života. Je v druhom ročníku a na univerzite chce pokračovať. Štúdium ani neprerušovala, pretože nepredpokladala, že sa v SuperStar dostane tak ďaleko. Teraz bude doháňať celý semester. Z výhry si chce najprv kúpiť dobrú gitaru. Myslí však aj na Štefana Pčelára, s ktorým sa dostali do finále, chce mu finančne prispieť na vydanie albumu aj nakrútenie videoklipu.

Takto spievala Sabina, keď mala 16 rokov:


Vypočujte si ďalšie skladby z albumu Co řekl kocour Sabině (2009)

Info o albume na Discogs.com

Bilancia SuperStar - jeden autorský singel a tri albumy

Čo sa týka novej autorskej tvorby, tak v tomto smere sa stal rekordérom Jaroslav Smejkal, ktorý ešte pred skončením SuperStar zverejnil nový singel Nevermind. Predstavil ho aj naživo počas grandfinále, čím vyvolal dohady o tom, či nešlo o porušenie pravidiel súťaže. Víťazka však namiesto sťažností chytila opraty do vlastných rúk a nahrala album, ktorý si fanúšikovia môžu zadovážiť už v najbližších dňoch.

V tieni albumu víťazky sa na pulty predajní dostane aj album porazeného finalistu Štefana Pčelára. Bude obsahovať televízne nahrávky jeho vystúpení počas Novej éry SuperStar. O tom, že tvorcovia šou sa s vydávaním nosičov tentokrát naozaj poponáhľali, svedčí aj to, že už týždeň pred grandfinále uviedli na trh kompiláciu SuperStar – Finálové hity 2013. Každý z dvanástky finalistov populárnej speváckej súťaže je na nej zastúpený jednou skladbou, ktorou sa prezentoval počas finálového súboja.

Skladby na albume Sabiny Křovákovej:

What’s Up? (4 Non Blondes)
One Of Us (Joan Osbourne)
Cry Baby (Janis Joplin)
Bitch (Meredith Brooks)
I Don’t Wanna Miss A Thing (Aerosmith)
Who Knew (Pink)
Stop! (Sam Brown)
Thorn (Natalia Imbruglia)
Ironic (Alanis Morissete)
Survivor (Die Happy / Destiny’s Child)

Skladby na albume Štefana Pčelára:

Feeling Good (Muse / Cy Grant)
Little Less Conversation (Elvis Presley)
Bozk (IMT Smile)
Beat It (Fall Out Boy / Michael Jackson)
Kiss From A Rose (Seal)
Wish You Were Here (Pink Floyd)
Viva La Vida (Coldplay)
Don’t Stop Me Now (Queen)
Ak nie si moja (Elán)
Wonderwall (Oasis)
Easy (Faith No More / Commodores)
Strong (Robbie Williams)
Impossible (James Arthur / Shontelle)
Hollywood Hills (Sunrise Avenue)
Balada (Gustavo Lima)
Can't Take My Eyes Off You (James Arthur / Bonnie Raitt)
Somewhere Over The Rainbow (Israel Kamakawiwo'ole / Judy Garland)
Paradise (Coldplay)
Set Fire To The Rain (Adele)
Dance With Somebody (Mando Diao)

Skladby na kompilácii SuperStar – Finálové hity 2013: 

Martin Šafařík - Hero (Nickelback) 
Sabina Křováková - I Don't Wanna Miss A Things (Aerosmith) 
Veronika Stýblová - Titanium (David Guetta feat. Sia) 
Štefan Pčelár - Wish You Were Here (Pink Floyd) 
Tereza Mandzáková - Son Of A Preacher Man (Josh Stone) 
Adam Kukačka - Jailhouse Rock (Elvis Presley) 
Natálie Kubištová - Crazy (Gnarls Barkley) 
Daniel Šmidák – Mama, I'm Coming Home (Ozzy Osbourne) 
Karol Komenda - Behind Blue Eyes (Limp Bizkit) 
Virgínia Buberníková - Video Games (Lana Del Rey) 
Jaroslav Smejkal - Light My Fire (Doors) 
Kristína Debnárová - Believe (Cher)

Zdroj: TV Markíza (Peter Bednár), TASR, EMI (Renáta Tomášová)
Foto: TV Markíza