HelpFest 2014, druhé pokračovanie úspešného festivalu pomoci deťom s detskou mozgovou obrnou (DMO), sa uskutoční už túto nedeľu 8. júna v areáli motorestu ESO vo Vlčkovciach pri Trnave. Organizátori pre návštevníkov pripravili bohatý hudobný program a sprievodné akcie. Celý výťažok zo vstupného bude použitý na liečbu detí s DMO.

Účasť na podujatí HelpFest 2014 opäť prisľúbilo množstvo populárnych hudobníkov a kapiel, ale aj lokálne obľúbení interpreti - Desmod, Fragile, Robo Papp, Zdenka Predná, Dominika Mirgová, Kochanski, Svetlana Rymarenko & Disco Heroes, Karpatské Horké, Prešporok, Juraj Zaujec či Elán Tribute. Podujatie budú moderovať Katarína Brychtová a Martin Nikodým.

"Z HelpFestu sa stáva pekná tradícia, ktorá minulý rok skončila poriadnym ošiaľom. Ten zapríčinili veľmi atraktívni účinkujúci. Nakoľko sa aj s deťmi veľmi radi bavíme a návštevníkom chceme za ich vstupné ponúknuť čo najviac, tento rok chceme akciu posunúť opäť kúsok ďalej," povedala Zuzana Ryšavá z neinvestičního fondu Paulínka, ktorý je organizátorom festivalu.

Benefíciu doplní aj dog dancing z Tancujúcich labiek v zostave Aďka Tomeková ml. a border kólia Marley aborder kólia Luna s Aďkou Tomekovou staršou a pridá sa aj zlatý retriever Teddy. Tancovať sa však bude nielen na labkách, ale aj na ľudských nohách. Svoje tanečné umenie predvedú po minuloročnom úspechu aj tanečníci zo skupiny CreDance. Počas celého trvania HelpFestu 2014 budú prebiehať sprievodné akcie, ako napríklad dobrodružný výlet s Nebojsom v podaní Bratislavského Bábkového Divadla, tvorivé dielničky, maľovanie na tvár a mnoho iných.

Počas prvého ročníka HelpFestu sa podarilo pre deti s DMO vyzbierať 5004 EUR. Prostriedky putovali na zdravotné a rehabilitačné pomôcky a pobyty, ale tiež na medikamentóznu liečbu.

Informácie pre Hudba.sk poskytli Matúš Stračiak a Veronika Bauchová.

Foto: Katarína Bellová

Súvisiaci interpreti: Juraj Zaujec, Zdenka Predná