Jazzový orchester Bratislava Hot Serenaders zažíva úspech nielen na domácej scéne, ale aj v zahraničí. Veľký triumf slávil na minuloročnom dvojtýždňovom anglickom turné, kde sa mu v niekoľkých mestách podarilo roztancovať poslucháčov hot jazzu. Po mimoriadne kladnom prijatí sa orchester rozhodol do Británie vrátiť.

Na minuloročnom anglickom turné Bratislava Hot Serenaders pokrstili najnovší album Lonely Melody, za ktorý vďaka svojim verným fanúšikom na Slovensku získali v marci tohto roka ocenenie Radio_Head Award v kategórii Jazzová hudba. V prípade odovzdávania cien Esprit 2014 za najlepší jazzový album síce členovia orchestra neodišli domov s víťaznou soškou, avšak s dobrým pocitom, že sa ocitli medzi nominovanými.  

Koncertnú šnúru po deviatich britských mestách odštartuje formácia 11. júla v meste Swansea vo Walese a zakončí ju 21. júla v anglickom Gatesheade pri New Castle. Medzitým sa predstaví aj v Londýne, Manchestri či škótskom Edinburghu. Pokiaľ by ste radi zažili výnimočnú atmosféru a boli by ste ochotní ísť aj na ďaleký ostrov Spojeného kráľovstva, môžete si zakúpiť lístky v pohodlí svojho domova na jednotlivých stránkach (viac informácií na facebookovej stránke) podľa toho, ktoré miesto vás najviac osloví.

V dvoch prípadoch sa orchester zúčastní výborných jazzových festivalov - jeden z nich sa odohrá v škótskom Edinburghu, kde Bratislava Hot Serenaders vystúpia dva dni po sebe, druhým je na medzinárodný jazzový festival mestečku v Marlborough.


Orchester Bratislava Hot Serenaders pod vedením svojho zakladateľa trubkára Juraja Bartoša pôsobí na hudobnej scéne viac ako dve desaťročia. Orientuje sa hlavne na autentickú interpretáciu hot-jazzovej hudby 20. a 30. rokov. Obrovský úspech dosahuje orchester nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Minulý rok vydal album Lonely Melody, ktorý okrem známych hot-jazzových piesní prináša aj Rhapsody In Blue od Georgea Gershwina. Anglické turné je realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Bratislava Hot Serenaders UK Tour July 2015 Zdroj: PR
Informácie pre Hudba.sk poskytol Matej Salek.

Foto: SITA/Katarína Acél - Gáliková