Z juhu Slovenska sa hlási kapela, ktorá je zatiaľ viac známa v Maďarsku ako na svojej domácej scéne. No hoci hrajú Hope Red čisto inštrumentálny (gastro)metal, v ich najnovšom klipe zaznie aj slovenčina. Aj keď len lámaná juhoslovenská.

"Obecné talentové bádanie bude," hlási miestny rozhlas, keďže sa hľadá najväčší talent zatiaľ neznámej obce v novom videoklipe kapely Hope Red. "Ďalší sen sa stal skutočnosťou, na chvíľu sme sa cítili ako naši rodičia a zároveň ako najväčšie hviezdy šoubiznisu. Dej sa odohráva v zlatej ére televíznych talentových šou, keď ešte hudobníci nosili zelené saká a kravaty," - hovoria o novinke členovia kapely.

Vo videoklipe sa okrem nich objavia aj Dorka Greman a Ferenc Sebők z folklórneho súboru Csali alebo študentka VŠMU Fanni Hostomská. Kto dedinskú súťaž talentov vyhrá a ako hodnotí jednotlivé produkcie hviezdna porota? Všetko sa dozviete vo videoklipe, ktorý svojou bizarnosťou nadväzuje na doterajšie počiny kapely.


Kapela Hope Red je aktívna od roku 2013, tento rok chystá vydanie prvého albumu s názvom Album#1. S vymýšľaním názvov nestrácali čas ani pri doterajších singloch, tak ako najnovší Track#7, aj väčšina ostatných je nazvaná jednoducho číslom.

V doteraz zverejnených videoklipoch ste mohli vidieť napríklad gastro-metalovú oslavu, gastro-metalový koncert, inštrumentálne "lyrics video" a na Youtube nájdete aj dokument o kapele (v maďarčine so slovenskými titulkami) s názvom Enned Kell! (Musíš jesť!).

Pre viac info navštívte profily kapely na Facebooku, Instagrame a Youtube.


Text: Hudba.sk (zdroj: Hope Red)
Foto: Youtube screenshot