Dom kultúry Sereď a Agentúra KVAS pripravili aj počas augusta päticu veľkých podujatí pod hlavičkou IN CASTLE. Návštevníci Amfiteátra budú mať možnosť zažiť tri skvelé hudobné premiéry na Slovensku, dve známe hudobné mená aj legendárne divadlo. Z programovej ponuky si vyberú všetky vekové kategórie.

Už tento štvrtok, 9. augusta, sa uskutočnia dve slovenské premiéry počas jedného večera. Svoj koncert odohrá britská špička súčasného popu Clean Bandit a po koncerte bude nasledovať prvá Óčko Party, na ktorej zahrá obľúbený slovenský DJ Mairee a tiež český DJ Roxtar.

Clean Bandit sa už tešia na premiéru v našej krajine a sľubujú "veľkú popovú extravaganzu". V exkluzívnom rozhovore nám prezradili, že koncert pripravili ako veľkú tanečnú party - ich piesne odznejú nielen v klasických verziách, ale aj vo vynovenej podobe či v remixoch. Program odohrajú s hosťujúcimi speváčkami Yasmin Green a Kirsten Joy. Súčasťou koncertu Clean Bandit aj následnej Óčko Party bude veľkoplošná projekcia. Vstupenky sú ešte v predaji za 15 eur.

Prečítajte si: Clean Bandit po získaní Grammy: Stále sa musíme predstavovať


V piatok 17. augusta zavíta do Serede jedna najznámejších fínskych kapiel, Apocalyptica. Skupina venovala svojmu debutovému (a zároveň prelomovému) albumu Plays Metallica By Four Cellos celý minulý rok - vzhľadom na 20. výročie jeho vydania s ním koncertovala po celom svete a vystúpila aj v Bratislave. Vzhľadom na veľký záujem zo strany publika sa však páni rozhodli v turné pokračovať aj v roku 2018 a navštíviť ďalšie krajiny aj mestá, v ktorých nikdy nevystupovala. Program nazvaný Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos s podtitulom "Aj ďalšie klasiky skupiny Metallica" tak odznie aj v Seredi.


Utorok 21. augusta bude v rámci sérii podujatí IN CASTLE patriť premiérovému slovenskému koncertu kalifornských trendsetterov Papa Roach. V rámci augustového festivalového výjazdu do Európy sa kapela zastaví aj u nás a odohrá novinky z aktuálneho albumu Crooked Teeth aj staršie hity ako Last Resort, She Loves Me Not, Forever, Getting Away With Murder, To Be Loved alebo Burn. V úlohe predskokana sa predstaví slovenská kapela Zoči Voči.


Hudobnú ponuku v Seredi uzatvorí legenda označovaná za kráľovnú glam rocku. V nedeľu 26. augusta vystúpi v Amfiteátri Suzi Quatro so svojou sprievodnou skupinou. Táto strhujúca speváčka, basgitaristka a hudobná autorka je stále v obdivuhodnej kondícii, rada rozdáva radosť cez svoje piesne a jej koncerty sú považované za výnimočný zážitok.


Letnú ponuku podujatí IN CASTLE zakončí vystúpenie legendárneho Radošinského naivného divadla spolu so SĽUK-om v stredu 29. augusta. Predstavenie s názvom Malý veľký muž prináša muzikálový príbeh zo života Milana Rastislava Štefánika. Autor hry Stanislav Štepka v tomto diele sleduje život kľúčovej osobnosti Československa od jeho narodenia v Košariskách koncom 19. storočia až po jeho mýtickú smrť v roku 1919. Veľký príbeh o hľadaní hviezd a nenaplnenej lásky, plný vizionárskych snov a ľudských dotykov, uvádza Radošinské naivné divadlo v tvorivej spolupráci s tanečníkmi a hudobníkmi Slovenského ľudového umeleckého kolektívu v choreografii Ladislava Cmoreja.

Augustová ponuka festivalu IN CASTLE v Seredi:

9. 8. - Clean Bandit (UK) + Óčko Párty (Mairee & Roxtar) // Facebook event

17. 8. - Apocalyptica (FIN) // Facebook event 

21. 8. - Papa Roach (USA) + Zoči Voči // Facebook event

26. 8. - Suzi Quatro (USA) // Facebook event

29.8. Radošinské naivné divadlo + SĽUK - Malý veľký muž // Facebook event

augustový program festivalu IN CASTLE Zdroj: PR

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Bibiána Grebeňová Šedivá z Agentúry KVAS. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Apocalyptica, Clean Bandit