Skladateľka a flautistka Sisa Michalidesová, dvojnásobná držiteľka ceny Esprit za najlepší slovenský jazzový album roka (Dream Rhapsody, 2015; Chloe, 2017), pozýva k vypočutiu svojho najnovšieho, v poradí už štrnásteho autorského albumu. Ten už svojím názvom Drops of Me naznačuje, že ide o veľmi osobnú nahrávku.

Po predchádzajúcich albumoch v širšom obsadení – Majster a Margaréta (2021) a Commedia (2022) – tentoraz autorka predstavuje svoju tvorbu v komornom zoskupení. Účinkujú v ňom harfistka Mária Kmeťková, gitarista Pavol Bereza a basgitarista Robert Vizvári, ktorý je spolu so Sisou Michalidesovou (flauta) hlavným spolutvorcom atmosféry. O jasný a vľúdny zvuk nahrávky sa postaral Peter Preložník a autorom básní a fotografií v booklete CD je Peter Konečný, ktorý čerpal inšpiráciu z hudobného obsahu.

Nahrávku s jedenástimi skladbami charakterizuje zvukomalebné bohatstvo a vynikajúce inštrumentálne výkony, ktoré vťahujú poslucháča do mágie hudby. "Album je ako kvapky, ktoré sa vás dotknú a zanechajú stopy. Stopy, ktoré prenikajú do hlbín vašej duše a tam, kdesi hlboko, započujete hudbu," hovorí Sisa Michalidesová o albume, ktorý vyšiel pod značkou LP Studio.

Slová českého kritika Jana Hoceka sa dotýkajú charakterov kľúčových skladieb: "Dance Floor for Me sa skvie výraznou melódiou nádeje, v objatí farieb zvuku prúdia a zvonia ich línie. Catrine je sýtená ambientnou náladou, townerovskou gitarou a pozvoľna boptnajúcou harfou. PPP je najdramatickejšou skladbou, prechádza rozohrávaním dialógov gitarovej vášne a iskrivo nežnej harfy, aby kraľovalo sólo virtuóznej gitary miestami dokonca flamencovej. Coincidences and Cream je krehká, v nálade starých časov, s priezračnou melódiou a clivým flautovým chórusom. Klaun je posmutnelý, melancholický i skočný. Tance sú mámivo rozvírené, akoby víly, tanečníkov unášali vzdušné prúdy za slobodou..."

Album Drops of Me (LP Studio) vytvorili a nahrali:

  • Sisa Michalidesová – kompozície, aranžmány, zobcová flauta, flauta 
  • Mária Kmeťková – harfa, aranžmány
  • Pavol Bereza – gitara, aranžmány
  • Robert Vizvári – basgitara
     
  • Peter Preložník – mix a mastering

Vznik a vydanie albumu verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Hudobný fond a SOZA.

Zdroj: Music Press Production (Hudba.sk edit)