Americká rocková formácia Queens Of The Stone Age (QOTSA) nahráva svoj pripravovaný šiesty album aj s frontmanom Foo Fighters Daveom Grohlom, ktorý nahradil bubeníka Joeyho Castilla. Ten z kapely prednedávnom odišiel. V rozhovore pre BBC Radio 1 to prezradil líder QOTSA Josh Homme.

Dave Grohl má momentálne dosť času venovať sa spoluprácam a rôznym vedľajším projektom, keďže Foo Fighters si dávajú prestávku na dobu neurčitú. Štyridsaťtriročný hudobník už s QOTSA spolupracoval na ich druhej štúdiovke Songs For The Deaf (2002). Grohl a Homme okrem toho spoločne pôsobia aj v projekte Them Crooked Vultures. Zatiaľ nepomenovaný šiesty album QOTSA by mal vyjsť budúci rok na jar.

Queens Of The Stone Age sa sformovali v roku 1996 po tom, čo sa rozpadla Hommeho kapela Kyuss. Ich debutovým albumom bola eponymná nahrávka, ktorá vyšla v roku 1998. Po nej nasledovali štúdiovky Rated R (2000), spomínaná Songs For The Deaf (2002), Lullabies To Paralyze (2005) a Era Vulgaris (2007).

Kapelu charakterizujú výrazné gitarové riffy, pričom žánrovo býva najčastejšie zaradzovaná k hard rocku, prípadne k desert rocku alebo stoner rocku. QOTSA boli už štyrikrát nominovaní na Grammy v kategórii Najlepší hardrockový výkon, no ani raz sa im nomináciu nepodarilo premeniť na cenu. Medzi najznámejšie skladby skupiny patria napríklad No One Knows, Go with the Flow, Little Sister alebo Sick, Sick, Sick.

Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Facebook.com/QOTSA

Súvisiaci interpreti: Queens of the Stone Age