Najkratšou pesničkou na albume St. Mary Huana Ganja kapely Horkýže Slíže je skladba s názvom Playmate. V booklete aj na Youtube je v nej ako hosť uvedený Tomáš Klus - mladý charizmatický hudobník, ktorý po trinástich rokoch zosadil Karla Gotta z pozície neohrozeného kráľa ankety Český slávik.

Klus však tento týždeň v rozhovore pre český denník Právo uviedol, že v pesničke nespieva. Informoval o tom spravodajský portál Práva Novinky.cz. Ten sa tiež spojil s lídrom Horkýže Slíže Kukom, ktorý priznal, že hlas, ktorý v skladbe znie, naozaj nepatrí Klusovi. Podľa informácií českého dennika ho napodobnil jeden z priateľov slovenskej skupiny. Kuko tiež uviedol, že išlo o žart, ktorý vzišiel z toho, že pôvodne sa s Klusom na podobnej spolupráci dohadovali, no nakoniec sa neuskutočnila.

Je však tento žart vtipný? Ani nie, je priam zbytočný. Je to podvod voči Klusovi a fanúšikom? Áno, najmä keď sa slovenská skupina až doteraz tvárila, akoby táto spolupráca bola reálna. Napríklad v rozhovore pre portál Webnoviny.sk Kuko len pred pár dňami o Klusovi povedal: "Stretli sme sa na fesťákoch, hrávali sme takú šnúru festivalov České hrady. Vymenili sme si e-mailové adresy, povedal som mu nech spraví song. Dal som mu mp3, dlho nič nechodilo, a potom takmer na poslednú chvíľu došla z Čiech mp3ka s jeho hlasom."

V skutočnosti však žiadna mp3ka neprišla, tak si kapela "Klusa" nahrala sama. Napriek tomu, že ide o dosť smutnú vizitku pre jednu z najpopulárnejších slovenských kapiel, Tomáš Klus ukázal veľkého ducha a pre Právo povedal, že sa tým nebude zaberať. "Je mi to v zásade jedno. Beztak som v istom zmysle slova verejným majetkom, takže sa podobné veci môžu stať. Skôr ma ale zaráža, že to urobili kolegovia z branže, ktorí mi o tom ani nepovedali alebo mi to pred vydaním svojho albumu neoznámili. Mali to povedať, ale riešiť to nebudem a hrotiť tiež nie. Navyše je pravda, že sme spolu o podobnej spolupráci skutočne hovorili," uviedol čerstvý Zlatý slávik s nadhľadom.

Kuko pre český denník uznal, že tentokrát Slíže vo svojej vtipnosti prekročili hranicu slušnosti a úcty ku kolegovi. "Bola to naša hlúposť, beriem to na seba. Nemali sme tam Tomáša uvádzať, malo to zostať len ako paródia. Ospravedlňujem sa mu za to."

Horkýže Slíže feat. Tomáš Klus - Playmate

Zdroj: Novinky.cz
Foto: Tomasklus.cz

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže, Tomáš Klus