Marián Varga zo zdravotných dôvodov neodohrá plánovaný koncert s názvom Vianočná suita, ktorý sa mal konať 8. decembra v Bratislave. Koncert s významnými slovenskými hudobníkmi venovaný Občianskemu združeniu Návrat sa presúva na koniec januára 2013.

Hudobník Marián Varga a noneto, ktoré tvoria hudobníci Moyzesovho kvarteta a dychového kvinteta, sa spojili pre dobrú vec. Odohrali už tri koncerty s názvom Vianočná suita na podporu občianskeho združenia Návrat, ktoré nachádza náhradné rodiny pre opustené deti. Posledný štvrtý koncert sa mal konať v sobotu (8.12.) v evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave. Kvôli zdravotnému stavu Mariána Vargu ho však organizátor musel preložiť.

"Marián Varga je chorý, a preto nemože koncertovať. Koncert sa presúva na koniec januára budúceho roka. Presný dátum a miesto koncertu upresníme na stránkach nasledujúci týždeň. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti alebo sa dajú vrátiť v mieste zakúpenia," vysvetľuje organizátor koncertov Palo Maruščák z občianskeho združenia SCENE.

Na tomto už povianočnom koncerte budú fanúšikov čakať skladby z posledného projektu Mariána Vargu s Moyzesovým kvartetom, rozšíreného o dychové kvinteto. Návštevníci sa môžu tešiť na legendárne skladby ako Z ďatelín, Smutná ranná električka, Možno, že ma rada máš, Domáca úloha či Labutie piesne. Zaujímavou rozhodne bude aj slávnostne ladená a silne emotívna Vianočná suita, ktorá prepožičala meno celému benefičnému turné.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Tibor Šuchta