Švajčiari Eluveitie vždy patrili k rýchlorastúcej európskej folk metalovej scéne, od začiatku však prinášali čerstvý vietor. Ich zvuk je autentický, tradičná keltská hudba prepojená s moderným melodickým death metalom, to bola vždy poznávacia značka týchto Helvétov, ktorí sa 11.12. predstavia v bratislavskom Majestic Music Clube.

Eluveitie sa hrdo hlásia k svojmu pôvodu, už ich samotný názov odkazuje v galštine k dávnym Helvétom. Svoju vrodenú švajčiarsku precíznosť nezaprú ani pri skladaní, ani pri tvorbe textov a obalu, ktoré vznikali pod dohľadom expertov z univerzity v Zurichu. Fascinujúce antické folkové melódie, metalové riffy a silné spevácke pasáže sa určite vryjú do pamäti každého metalistu. O tom tiež svedčí fakt, že Eluveitie ako prvá metalová kapela v histórii získali švajčiarsku obdobu cien Grammy. Ich veľká producia bude absolútnym vrcholom tohtoročnej sezóny v Majestic Music Clube, ktorý Bratislave musí závidieť nejedno európske hlavné mesto.

Spolu s nimi sa na koncerte predstavia pagan/folk metalisti z Moskvy Arkona. Tí vydávajú po troch rokoch nový album Yav. Ich šou sa tradične točí okolo charismatickej bojovníčky Mashy, brutálnych metalových riffov, hromových bicích a folkových melódií, hraných tradične najmä na originálnych stredovekých nástrojoch. Tieto melódie sa tiahnu cez epické kompozície a snové krajiny plynúce z hĺbky songwritingu, odkazujúceho na pohanskú minulosť Slovanov v Európe. Songy kapely si na Slovensku a v Čechách podmanili nejedného fanúšika a kapela tak bude mať pod pódiom silnú základňu, ktorá ich vyburcuje k strhujúcemu výkonu, ktorý formácia už niekoľkokrát ponúkla na festivale Brutal Assault.

Ako tretí do partie sa predstavia vychádzajúce hviezdy viking metalu Skálmöld z Islandu, ktorí privedú obdobu folkovo naladených bojových songov, nesúcich sa v duchu názvu kapely, ktorý v preklade znamená vek meča. Akcia sa koná 11. decembra 2014 v majestátnom priestore Majestic Music Clubu v Bratislave.

Súvisiaci interpreti: Arkona, Eluveitie