Gitarista Andrej Šeban pripravil pre fanúšikov jedinečné turné v priam legendárnej zostave. S hráčom na bicie nástroje Marcelom Buntajom a basgitaristom Martinom Gašparom sa minulý týždeň predstavili v Nitre a Košiciach, v najbližších dňoch ich čaká Bratislava a Banská Bystrica.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na známe Andrejove skladby, ale aj na úplné novinky, netradičné adaptácie ľudových piesní a množstvo improvizácií, ktoré si umelci dokonale užívajú. "Je to moja veľmi obľúbená hudobná zostava, s ktorou sme toho veľa zažili, nahrali sme mnoho CD, absolvovali úžasné koncerty. Som rád, že sme po rokoch opäť našli spoločnú reč," teší sa gitarista, ktorý tento rok úspešne obnovil spoluprácu aj s Richardom Müllerom v rámci turné 15 rokov bez Filipa.

Koncert v Bratislave, ktorý sa uskutoční už zajtra (8.12.) je súčasťou predvianočnej ponuky Strediska kultúry Bratislava - Nové Mesto (známe aj ako SK Vajnorská), ktoré sa rozhodlo oprášiť niekdajšiu slávu a pripravilo sériu jedinečných koncertov. "Snažíme sa stredisku navrátiť tradície nielen v počte organizovaných koncertov a v žánrovej pestrosti, ale aj v kvalite ponúkaných interpretov a hudobníkov. Toto hudobné trio nesporne patrí medzi špičku," vysvetlila výber  dramaturgička strediska Monika Luknárová.  

Aj samotné Andrej Šeban Trio má na tento kultúrny stánok mnohé spomienky. "Vyrastal som neďaleko, tak toto miesto veľmi dobre poznám. Kedysi som tam často koncertoval. Keď som začínal, bolo to frekventované miesto. Toto stredisko dokonca môže za to, že sa naša kapela premenovala. Chceli sme tam v 80-tych rokoch koncertovať s mojou pôvodnou skupinou Nervy, no komunisti to zakázali. Preto sme sa premenovali na Demikát. Pod novým menom sme už vystupovať mohli," spomína Andrej Šeban. 

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Andrej Šeban