Na rakúskom hudobnom festivale Frequency, ktorý sa bude konať 15. až 17. augusta v St. Pöltene, vystúpi arménsko-americká rocková formácia System of a Down a austrálsky muzikant Nick Cave s kapelou The Bad Seeds. Dnes o tom informovali organizátori 13. ročníka podujatia.

Okrem nich sa na festivale ukážu aj Flogging Molly, Casper, Kraftklub, Max Herre, Sizarr a islandská skupina Of Monsters and Men, ktorá sa na celom svete presadila so singlom Little Talks.

Organizátori zverejnili aj prvých šesť interpretov, ktorí sa ukážu v nočnej časti festivalu - v Nightparku. O hudobnú produkciu sa tam postarajú Zeds Dead, Stephan Bodzin, Delta Heavy, John B, Aphrodite a Nils Hoffmann. Už v polovici novembra zverejnili aj prvého headlinera - nemeckú formáciu Die Toten Hosen. Kapela, ktorá je zásluhou skladby Tage Wie Dieser nominovaná na European Festival Award v kategórii Hymna roka, sa na Frequency ukáže už po tretí raz.

Klasická permanentka na Frequency festival sa predáva za 139,90 €, VIP permanentka stojí 217,90 €. V predpredaji sú aj klasické a VIP permanentky s parkovaním pre karavan. St. Pölten je od Bratislavy vzdialený 150 kilometrov, približne 90 minút cesty autom. Z hlavnej stanice v St. Pöltene bude opäť premávať kyvadlová doprava. Kapacita areálu je 45-tisíc ľudí.

Prečítajte si reportáže z Frequency 2012:

Škandál na Frequency: Headlineri Placebo odišli po pesničke z pódia

Frequency 2012: Rakúšania odignorovali legendu The Cure

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/nickcaveandthebadseeds

Súvisiaci interpreti: Nick Cave & Bad Seeds, System of a Down