Obľúbená hudobná značka Ruka Hore si na Nový rok darovala nové logo, ktoré "pokrstila" špeciálnym multižánrovým mashupom. Krátky hudobný film spája úryvky z takmer tridsiatky známych rapových a popových skladieb, a zároveň odhaľuje priestory, cez ktoré od roku 2012 putovali k fanúšikom desaťtisíce albumov a kúskov dizajnového merchu.

Ruka Hore už desiaty rok vytvára platformu pre všetkých interpretov, ktorí svoju hudbu prinášajú fanúšikom na kvalitných nosičoch. Okrem toho pre umelcov zastrešuje aj výrobu a predaj merchu a digitálne streamovacie služby. Po deviatich úspešných rokoch spoluprác s desiatkami umelcov sa tím Ruka Hore rozhodol zmeniť svoje logo a odštartovať tak novú éru.

Nové logo ukázala značka fanúšikom 1. januára formou originálnej animácie, ktorá znázorňuje päť hudobných žánrov. Okrem nej však tím Ruka Hore pripravil aj unikátny videoklip pod taktovkou režiséra Petra "Pesa" Drába, ktorý mal na starosti kameru aj samotné animácie z videoklipov premietané na mikinách. Samotnú skladbu produkčne zastrešil spevák a producent Matěj Vávra spolu so spevákom, raperom a moderátorom Ruka Hore, Tomym Kottym.

"Bola to moja prvá skúsenosť s mashupom ako takým. S Kottym už sa poznáme niekoľko rokov, takže keď sa mi ozval, že môžeme dať dokopy takúto vec, bol som rád a po pár dňoch už sme sedeli u mňa v štúdiu a dávali dokopy celú štruktúru, vymýšľali sme, aké pasáže by k sebe sedeli, aby to sedelo do tempa, atď. Mňa celý proces vrátane nahrávania bavil a za seba som si to užil. Tak to checknite a vychillujte sa s nami do skladieb svojich obľúbených interpretov. Verím, že každý si tam nájde svoju obľúbenú skladbu," hovorí Matěj Vávra.


"Logo, ktoré symbolizuje význam brandu Ruka Hore, vznikalo kontinuálne a vystriedalo sa mnoho grafických návrhov, kým sme našli to pre nás najlepšie. Vytvoril ho Pavol Bartoš. Rozhodli sme sa pre rebrand hneď na začiatku roka, aby bola umocnená symbolika nového začiatku. Nechceli sme zmeniť naše dlhoročné logo len tak zo dňa na deň, preto sme skomponovali špeciálnu skladbu, ktorá je aj takým poďakovaním umelcom, ktorí s nami spolupracujú dlhé roky a veríme, že sa im takýto kreatívny klip bude páčiť," uzatvára za tím Ruka Hore Aleš Varga.

Novú éru tak Ruka Hore otvorila videom, ktoré zastrešuje viacero populárnych hudobných žánrov. Okrem hip-hopu, s ktorým si túto značku spája väčšina fanúšikov, v klipe zaznejú aj hity takých mien ako sú Richard Müller, Katarzia, Emma Drobná, Celeste Buckingham, Dominika Mirgová, Dara Rolins, No Name, Polemic, Konflikt, a dokonca aj Paľo Habera či český popový fenomén Mikolas Jozef.

Okrem slovenských a českých umelcov však nájdete v katalógu Ruka Hore aj rôzne zahraničné hudobné počiny, vrátane rôznych exkluzívnych nahrávok a produktov. Napríklad pred koncom roka si austrálska rocková legenda AC/DC pripravila pre svojich fanúšikov zberateľské hudobné kúsky, ktoré si slovenskí priaznivci mohli na e-shope Ruka Hore predobjednať v tom istom čase, keď bol predpredaj spustený aj v zahraničí. Ruka Hore zároveň reflektuje aj na návrat vinylových platní. V súčasnosti ich má v ponuke vyše 300.

O tom, že táto multižánrová značka je jedinečná nielen na Slovensku ale aj v Čechách, svedčí aj Cena popularity v prestížnej súťaži Shop Roka, ktorú získala päťkrát po sebe. Každoročne tiež vyhlasuje vlastnú hudobnú anketu Ruka Hore Awards, v ktorej fanúšikovia online hlasovaním rozhodujú o najpopulárnejších umelcoch, skladbách, albumoch či videoklipoch. Tohtoročné hlasovanie začne už tento víkend, presne v nedeľu 10. januára o polnoci. Samozrejme, aj vizuál hudobných cien už nesie nové logo.

Novinky Ruka Hore môžete sledovať na oficiálnom webe www.rukahore.sk a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Zdroj: PR článok / Jana Trellová (Hudba.sk edit)
Foto: Youtube / Peter "Peso" Dráb