Práve keď sa speváčke Charli XCX začne dariť, vyjde na trh s takýmto videom. Konečne prerazila vo svete popu a dostalo sa jej možnosti sprevádzať Katy Perry naprieč Európou počas jej svetového turné. Tesne pred vydaním albumu Sucker na starom kontinente však prichádza s klipom, ktorý je lepšie brať iba ako paródiu.

Britská hviezda Charli XCX od minuloročného hitu Fancy s Iggy Azalea stúpa ešte rýchlejšie ako predtým. Jej druhá štúdiová nahrávka Sucker síce v Európe ešte len čaká na svoje vydanie (16. február), v Amerike, kde album vyšiel už v decembri, ho už magazín Rolling Stone stihol označiť ako šiesty najlepší album roku 2014. Predchádzali tomu single Boom Clap a Break The Rules, ktoré poctivo odretý úspech 22-ročnej Britky len umocňovali. Teraz prináša spoluprácu s Ritou Ora. Nevedno, či išlo o zámer, no videoklip k novinke Doing It sa musel vymknúť spod kontroly.

Svet ide pospiatky

Ináč sa nedá vysvetliť nesmierne množstvo gýču, ktorým štvorminútovka prekypuje. Video k skladbe pôvodne určenej iba Ritu režíroval Adam Powell a so speváčkami hľadali inšpiráciu medzi oscarovými filmami. "Chcela som, aby to bolo video na štýl zlé barbiny Thelma & Louise. Tak sme vykradli obchod pomocou hračkárskych zbraní, jazdili na rodeo simulátore a skoro sme havarovali s ružovým pick up truckom v púšti," vysvetlila pre Buzzfeed Charli XCX. 

Videoklip však nie je až taký všeobecný ako ho autorka singla opisuje. Parodicky vyzerajúce audiovizuálne dielo je zlepencom zlých tanečných pohybov, prehnane veľa neónovej ružovej farby, policajných striptérov s ozdobami na bradávkach a na dôvažok toho celého uvidíte aj dôchodcu v plavkách tanga strihu. Miera nevkusu sa stupňuje aj ich tigrím vzorom alebo modrým kožuchom, ktorý nosí hnedovlasá Britka.


V Bratislave s Katy Perry

Speváčku, ktorá s prvými dvoma albumami urobila úplne iný dojem ako v čerstvej videoklipovej novinke, bude už čoskoro možné počuť a vidieť naživo v Bratislave. 27. februára sa totiž predstaví ako predskokanka Katy Perry na jej turné Prismatic World Tour. Znamená to, že aj slovenské publikum bude svedkom dvojnásobne hviezdnej šou.

To, ako headlinerka zvládla vystúpenie cez polčas finále 49. ročníka Super Bowlu, si môžete pozrieť TU. Pri Charli zase bude zaujímavé zistiť, či v nej ešte zostal kus tajomnosti a temnoty, ktorá jej tvorbu odlišovala od bežného popu, alebo už definitívne presedlala na cukríkový mainstream.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Charli XCX, Rita Ora