Na novom albume islandskej speváčky sa opäť podieľa producent venezuelského pôvodu Arca. Björk to prezradila v rozhovore s anglickou komičkou, herečkou a režisérkou Juliou Davis pre britský magazín AnOther. To, že hudobníčka pracuje na nových skladbách len nedávno potvrdil riaditeľ vydavateľstva Tri Angle Records Robin Carolan.

"Píšem moju ďalšiu vec. Stále si dovoľujem byť ponorená, vôbec nemám o tom prehľad. Je to smiešne, každý album je pre mňa iný. V zmysle, čo je v popredí. Pri tomto sú to možno melódie. Je to veľmi abstraktné, no melódie majú približne rovnakú konštrukciu," uviedla Björk počas rozhovoru.

Ako zároveň prezradila, so spomínaným Arcom, s ktorým spolupracovala na svojom zatiaľ poslednom počine Vulnicura (2015), už dokončila tri skladby. "Posledný album, prezývali sme ho 'peklo' - bol ako rozvod! Takže teraz robíme nebo. Utópiu," dodala.

Alejandro Ghersi, vlastným menom Arca, pôsobí v newyorskom Brooklyne. Na konte má EP Barón Libre (2012), Stretch 1 (2012) a Stretch 2 (2012) a mixtejpy &&&&& (2013) a Sheep (2015). Prvý štúdiový album s názvom Xen vydal v roku 2014. Po ňom nasledovala nahrávka Mutant (2015). Arca okrem Björk spolupracoval napríklad aj s raperom Kanyem Westom či speváčkou FKA twigs.

Zdroj: SITA (Nme.com, Anothermag.com, archívu)
Foto: Andrew Thomas Huang - Facebook.com/bjork

Súvisiaci interpreti: Björk