Britská hviezda Rita Ora patrí v posledných rokoch medzi najúspešnejšie popové speváčky. Nielenže sa teší z úspechu svojich singlov a albumu na všetkých kontinentoch, ale dostáva aj množstvo ponúk od módnych značiek a filmových tvorcov. Z nahrávky Phoenix teraz vyťahuje ďalšie singlové eso v podobe balady Only Want You.

Vydanie svojej dlho očakávanej druhej štúdiovky podporila Rita Ora ešte v závere minulého roka singlom Let You Love Me, ktorý sa zaradil medzi jej najúspešnejšie skladby vôbec. Dnes má oficiálne video takmer 300 miliónov prezretí a stále sa drží v rebríčkoch svetových hitparád.

Rodáčka z Kosova však v propagácii albumu Phoenix nepoľavuje ani tento rok. Prvého marca odštartovala svoje prvé celosvetové turné v austrálskom Melbourne a v ten istý deň zverejnila svoj nový singel. Skladba Only Want You sa veľmi rýchlo stihla zaradiť medzi najobľúbenejšie piesne u fanúšikov 28-ročnej hviezdy a vďaka vydarenému vizuálu môže výrazne zarezonovať aj u ostatných poslucháčov mainstreamu. Už dávno totiž nevyzerala tak dobre ako v tomto videoklipe, kde sa predstavila hneď v niekoľkých podobách.

Rita Ora, videoklip Only Want You, 2019 Zdroj: Youtube

Inšpirovala sa u Britney Spears? 

Krátko po premiére začalo mnoho fanúšikov vizuál porovnávať s klipom k piesni Everytime od Britney Spears. Rita totiž vo videu, podobne ako Britney, uniká pred davom fotografov, a dokonca má oblečený podobný outfit ako mala v klipe z roku 2003 na sebe jej staršia americká kolegyňa.

Réžiu mala na starosti americká režisérka Hannah Lux Davis, ktorá s talentovanou Britkou spolupracovala už v minulom roku na videu k piesni For You. V závere videa sa speváčka ocitá v klube akoby vytrhnutom z 50-tych rokov v nádhernej večernej róbe s bezchybným účesom. Počas emotívneho vystúpenia ju sleduje tmavovlasá čašníčka, ktorá jej predtým pomohla ujsť pred dotieravými fotografmi. Tak ako hlavnú hviezdu, aj krásnu servírku si zahrala samotná Rita. No povedzte, už ste videli klip, v ktorom speváčka tlieska sebe samej?


O ďalšie sklamanie nestojí

Je to pomerne dávno, kedy naposledy na verejnosť prenikli pozitívne informácie o jej súkromí a vzťahoch. Všetko nasvedčuje tomu, že sa aktuálne sústredí najmä na svoju spevácku kariéru. Dôkazom toho, že v súkromnom živote to 28-ročná kráska nemá zrovna ružové, môže byť práve skladba Only Want You, v ktorej hneď v úvodnej slohe spieva: "Nechcem sa snažiť ďalšiu noc hľadať niekoho ako si ty, opäť si siahnúť na dno. Nechcem nosiť ďalšiu minisukňu, aby som zapôsobila na ďalší potencionálny problém. Nechcem stráviť ďalšiu noc u niekoho iného, len aby som zaplnila miesto, ktoré patrilo tebe."

Napriek tomu, že autorkou tejto skladby nie je Rita a podpísaní sú pod ňou Emily Warren, Andrew "Watt" Wotman či Louis Bell, v podaní charizmatickej interpretky pôsobí veľmi uveriteľne. Ona samotná sa už niekoľkokrát vyjadrila, že Only Want You je jednou z jej najobľúbenejších piesní, aké kedy nahrala, práve pre emócie, ktoré do nej vložila. Podľa britských bulvárnych médií videoklip adresuje svojmu bývalému priateľovi, hercovi Andrewovi Garfieldovi, s ktorým sa rozišla krátko po Vianociach.

Ak ste už skladbu počuli z albumu Phoenix, zrejme vás prekvapí, že v singlovej verzii nejde o sólovú nahrávku. Hosťom v novej verzii piesne je u nás pomerne neznámy americký raper 6lack, ktorý ju doplnil vlastnou slohou. Ide však o trochu zbytočnú časť, ktorá zrejme vznikla len pre potencionálne väčší komerčný úspech songu v zámorí. Napokon, raper sa ani neobjavil vo videoklipe.

Skladbu Only Want You si môžete v dohľadnej dobe vypočuť aj naživo na jednom z koncertov Phoenix Tour. Už budúci mesiac sa totiž turné presunie do Európy. Väčšina z koncertov je už síce vypredaná, no ak sa poponáhľate, nejaký lístok ešte zoženiete. Najbližšie k Slovensku sa Rita ukáže v nemeckom Mníchove a Kolíne nad Rýnom či na maďarskom festivale EFOTT.


Autor: Dušan Marko
Foto: reprofoto - Youtube

Súvisiaci interpreti: Rita Ora