Príčinou aprílového úmrtia amerického producenta DJa Rashada bolo napokon predávkovanie drogami. Pôvodne pritom ako dôvod úmrtia polícia a koroner určili komplikácie spôsobené krvnou zrazeninou v nohe.

Hudobník, vlastným menom Rashad Harden, zomrel v sobotu 26. apríla vo veku 34 rokov, pričom okolo jeho tela sa našli drogy a pomôcky na ich užívanie. Jeho bratranec však uviedol, že šlo o marihuanu a nie tvrdé drogy. DJ Rashad sa údajne nejaký čas pred smrťou sťažoval na bolesť v nohe, nepripisoval jej však vážnosť. Aj vďaka týmto informáciám bola za príčinu jeho úmrtia najskôr považovaná krvná zrazenina.

Napokon sa však ukázalo, že to boli omamné látky. Ako ukázali výsledky toxikologických testov, hudobník užil pred smrťou kombináciu heroínu, kokaínu a alprazolamu, čo je aktívna látka viacerých antidepresív.


Rashad sa narodil 9. októbra 1979 v Hammonde v štáte Indiana. Na hudobnej scéne sa pohyboval od začiatku 90. rokov, no prvú EP nahrávku vydal až v roku 2004. Postupne sa stal jednou z hlavných postáv jedného z najaktuálnejších trendov na súčasnej klubovej scéne zvaného juke. Ten sa vyvinul zo žánra ghetto house a stal sa veľmi populárnym najmä medzi fanúšikmi dubstepu a hip-hopu, s ktorými zdieľa viacero spoločných prvkov (hlboké basové linky z dubstepu a sampling hip-hopových skladieb).

Po úspechu nahrávky Teklife Volume 1 - Welcome To The Chi (2012) vydal Rashad vlani na prestížnom londýnskom labeli Hyperdub album Double Cup, ktorý kritici hodnotili kladne a predpovedali mu kariérny vzostup. Dva dni po úmrtí zakladateľa producentského kolektívu Teklife crew vyšlo jeho nové EP s názvom We On 1.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook

Súvisiaci interpreti: DJ Rashad