Vážky prichádzajú s energickou skladbou, ktorej výpovedná hodnota nesie ako individuálny, tak aj spoločenský odkaz. Autorka Timea Jazudeková, umeleckým menom Freezie, síce zaujala textom kritický postoj, avšak hudba vyzdvihuje pieseň do rytmického pop-rockového žánru s jemnými psychedelickými prvkami. O hudobnú produkciu sa postaral Mário Dočekal, tiež známy ako Subtension. V minulosti sa tejto dvojici podarilo získať Radio_Head Awards za Elektronickú nahrávku roka 2021.

Novú slovenskú kapelu tvorí päť členov - okrem už spomínanej speváčky Freezie je to aj bubeník Filip Dočekal, basgitarista Marek Forgáč, gitaristi Samuel Hajko a Juraj Roháč. Projekt Vážky však už má za sebou históriu ako dvojica pouličných hudobníkov (Freezie a Filip Dočekal) vystupujúcich v rôznych krajoch Slovenska, ale aj na online koncertoch, najmä počas covidovej pandémie.

Na videoklipe k debutovej singlovej novinke Vína sa podieľala celá kapela spolu s talentovanou mladou režisérkou Dominikou Demovič. Originálne filmové zábery natočil a zostrihal bubeník Filip Dočekal. Miesto, ktoré dáva priestor mladým kapelám či už na koncertovanie, alebo na natáčanie klipov, poskytol podnik OOZI v Trnave. 

V blízkej dobe majú Vážky v pláne vydať debutový album, ktorý poslucháčov prevedie širokou škálou hudobných žánrov a umeleckých slovenských textov.

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla za kapelu Vážky Timea Jazudeková. Správu sme upravili.