Prvýkrát v histórii sa slovenskému publiku predstaví Kyjevské mestské akademické divadlo. A to hneď s dvomi legendárnymi titulmi. Baletné predstavenia Luskáčik a Labutie jazero zavítajú do piatich slovenských miest. Nestarnúcu klasiku budú mať možnosť Slováci vidieť v Bratislave, Komárne, Nitre, Humennom a v Košiciach.

Kyjevský City Balet začne svoje turné po Slovensku už v novembri s Luskáčikom a Labutím jazerom v Bratislave, do ostatných miest už bude cestovať len s rozprávkou Luskáčik, ktorá už na divadelných doskách žije viac ako 120 rokov.

Obe Čajkovského diela sľubujú fantastický divadelný zážitok v podaní fantastických tanečníkov a tanečníc. "Luskáčik a Labutie jazero sú skutočnou klasikou, ktorá je nesmrteľná. Preto sme sa rozhodli na Slovensko priniesť zrejme jej najprofesionálnejšiu verziu. V Kyjevskom balete pôsobia zrejme tí najlepší tanečníci na svete, a tak aj slovenskí milovníci skutočného umenia ich budú môcť vidieť na vlastné oči," povedal organizátor slovenského turné Kyjevského City baletu Rudolf Héger.

Kyjevské mestské divadlo je niekoľkonásobným víťazom najvyššej divadelnej ceny Ukrajiny – Kyjevskej pektoraly, tiež je držiteľom Národnej ceny Ukrajiny Tarasa Ševčenka.

Termíny vystúpení:

25. 11. 2013 - Istropolis, Bratislava (Luskáčik)
26. 11. 2013 - Istropolis, Bratislava (Labutie jazero)
27. 11. 2013 - Mestské kultúrne stredisko, Komárno (Luskáčik)
28. 11. 2013 - ŠH Klokočina, Nitra (Luskáčik)
14. 12. 2013 - Mestská ŠH, Humenné (Luskáčik)
15. 12. 2013 - Infinity Arena, Košice (Luskáčik)

Informácie pre Hudba.sk spokytol Dodo Mikláš.

Foto: Kyjevský City Balet