Laura a její tygři, kapela, ktorá už viac ako 28 rokov brázdi po českých a európskych pódiách, zavíta 12. septembra do klubu Blue Note v Novom Meste nad Váhom a v piatok 13. septembra do bratislavského Ateliéru Babylon.

Návštevníkom oboch klubov ponúkne kapela Laura a její tygři pestrú zmes toho najlepšieho zo svojej dlhej histórie – zásadné hity ako Zapomeň na to, Žár trvá či Bezcenná slova, ako aj najnovšie pesničky z pripravovaného albumu Továrna na sny.

"Na Slovensku sme poslednýkrát vystúpili pred necelými tromi rokmi v Košiciach a Prešove, kde sme spoločne s kapelou Bez ladu a skladu oslávili 25. narodeniny oboch skupín a pätnástiny kapely Chiki Liki Tu-a. Tešíme sa na milé a vnímavé slovenské publikum, pre ktoré je radosť hrať," hovorí duchovný otec Laury, zakladateľ a kapelník Karel Šůcha, ktorý je autorom väčšiny pesničiek slávnej kapely. 

Šůcha kapelu založil v roku 1985 a krátko po páde železnej opony začala koncertovať aj na európskych pódiách. V roku 1993 získala kapela cenu francúzskych médií Grand Prix Media RFI a jej koncert v parížskej La Cigalle naživo vysielal kanál MCM. Laura a její tygři má v súčasnosti na svojom konte 12 vydaných albumov a viac než 1 600 odohraných koncertov v rockových kluboch a na festivaloch doma i v zahraničí. Práve v tejto kultovej skupine svoje kariéry rozbiehalo niekoľko významných osobností českého kultúrneho života ako napr. Ilona Csáková, Martin Pošta, Miloš Vacík, Dan Nekonečný, Lenku Nová a ďalší


Informácie a foto pre redakciu Hudba.sk poskytla v mene kapely Katarína Ovseníková.

Súvisiaci interpreti: Laura a její tygři