V Žiari nad Hronom sa 18. októbra uskutoční benefičný koncert pre deti a osoby s mentálnym znevýhodnením Na krídlach anjelov. Podujatie sa bude konať v miestnom kultúrnom centre. Organizátormi sú Združenie Nádej Ladomerská Vieska, Mesto Žiar na Hronom a Občianske združenie Milan Štefánik.

Návštevníkov čaká zaujímavý program. O jednej popoludní ho otvorí inštruktorka zumby Zuzana Kucejová. Hudobnú časť odštartujú Ladomerci - deti a klienti z Domova sociálnych služieb pre mentálne postihnutých v Ladomerskej Vieske. Zábava bude ďalej pokračovať koncertmi. Na pódiu sa predstaví Zuzana Smatanová. Šesťnásobná držiteľka Zlatého slávika pozvanie na benefíciu nikdy neodmietne a aj teraz má pripravené svoje najväčšie hity ako Horou a V dobrom aj v zlom, ktoré zahrá a odspieva pre ňu jedinečným spôsobom.

Jubilejných dvadsať rokov funguje na scéne kapela Nocadeň. Do slovenského éteru vletela ako kométa so singlom Steny a zostava okolo bratov Kopinovcov sa okamžite zaradila medzi najtalentovanejších hudobníkov našej doby. Šou z iného žánra ponúkne bratislavská punková úderka Zóna A. Pred rokom 1989 nesmela vydať oficiálne žiadny album, neskôr sa stala medzi fanúšikmi legendou. 

Pozvanie z Čiech prijala skupina Mydy Rabycad, ktorej hudba sa dá definovať ako glamtronic vznikajúci spojením elektro-swingu a ďalších štýlov elektronickej hudby. Ako druhá česká kapela v histórii vystúpila na festivale Glastonbury v Anglicku, pričom v súčasnosti je jednou z najviac exportovaných hudobných skupín z Českej republiky, pretože tretinu svojich koncertov odohrá v zahraničí. Moderátorom akcie bude Roman Bomboš, známy z Rannej šou RTVS.

Súčasťou podujatia budú taktiež náučné workshopy - enkaustika, pedig - košikárstvo, maľovanie tričiek, ozdobovanie sádrových odliatkov, modelovanie z hliny a maľovanie na tvár. "Posolstvom benefície je rozdávať radosť a zážitky pre deti, ktorým ich hendikep v priebehu roka nedovolí pravidelne sa zúčastňovať podobných akcií. Zážitkom pre všetkých bude prezentácia prekrásnych transparentov i výrobkov klientov zo zariadení a najmä neutíchajúca nálada týchto ľudí. Podujatie si uchovajú vo svojich srdciach ešte veľmi dlhý čas," uvádza organizátor Milan Štefánik.

Vstupné je bezplatné pre osoby s mentálnym postihnutím, pre deti z detských domovov a pre deti do 140 cm. Vstupné pre verejnosť je 6 eur v predpredaji a 8 eur na mieste. Predpredaj vstupeniek je v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Milan Štefánik.

Súvisiaci interpreti: Nocadeň, Zuzana Smatanová