Jedna z najúspešnejších nemeckých skupín Helloween vydá už 21. januára svoj v poradí už štrnásty album s názvom Straight Out Of Hell. Metalová kapela má silnú fanúšikovskú základňu aj na Slovensku, kde odohrala už viacero koncertov. Počas turné k novému albumu sa spolu s nemenej zvučnými Gamma Ray zastaví v Bratislave a v Brezne.

O produkciu nového albumu Helloween sa postaral Charlie Bauerfeind, ktorý so skupinou spolupracuje už od roku 2000. Nahrávka vyjde na štandardnom CD ale aj v limitovanej edícii s dvoma bonusmi. Fajnšmekri sa môžu tešiť aj na vinylovú edíciu albumu.

Podľa členov kapely trinástka nových skladieb, na ktorých sa podieľali okrem speváka Andiho Derisa aj Michael Weikath, Markus Großkopf a Sascha Gerstner, odráža optimizmus a radosť z hrania. "Album Straight Out Of Hell je výsledkom vývoja kapely od dvoch posledných albumov. 7 Sinners bol nahratý viacmenej bezprostredne po Gambling With The Devil a nové skladby sú výrazne pozitívnejšie. Nakopnú aj najlenivejších poslucháčov," hovorí o albume Weikath.

Prvým singlom je skladba Nabataea, ku ktorej kapela ešte v decembri, pár dní pred koncom mayského kalendára, zverejnila videoklip zameraný práve na tému mayskej civilizácie. To síce nedáva veľmi zmysel, keďže kráľovstvo Nabataea, na ktoré sa odkazuje názov piesne, sa nachádzalo na území Blízkeho východu, ale samotnou skladbou Helloween svojich fanúšikov nesklamali.


Nový album kapela predstaví naživo na turné s názvom The Hellish Rock Tour pt.II, na ktoré sa vydá spoločne s krajanmi Gamma Ray. Fanúšikovia v Bratislave sa môžu tešiť na dátum 21. marca, kedy je naplánovaná zastávka v Športovej hale Pasienky (Hant aréna), o tri dni neskôr (24.3.) sa skupina predstaví aj Mestskej aréne v Brezne. Medzitým odohrá koncerty v Prahe (22.3., Tesla aréna) a v Zlíne (23.3., Hala Euronics).

Tracklist albumu Straight Out Of Hell:

1. Nabataea
2. World Of War
3. Live Now!
4. Far From The Stars
5. Burning Sun
6. Waiting For The Thunder
7. Hold Me In Your Arms
8. Wanna Be God
9. Straight Out Of Hell
10. Asshole
11. Years
12. Make Fire Catch The Fly
13. Church Breaks Down
Bonusy na rozšírenej edícii:
14. Another Shot Of Life
15. Burning Sun (Hammond version) - venované Jonovi Lordovi

Informácie pre Hudba.sk poskytla Jana Benešová z vydavateľstva Sony Music.

Foto: Helloween.org

Súvisiaci interpreti: Helloween