Po takmer polročnej odmlke sa bratislavskí The Uniques začínajú znova prebúdzať a hlásia sa hneď s niekoľkými novinkami. Nový album je už na spadnutie, a tak chalani začali so zverejňovaním prvých detailov. Nahrávka je takmer hotová, no vo finálnej podobe album nebude len o výtvoroch kapely, teda hudbe, ale aj o vizuálnej tvorbe ich fanúšikov.

"Momentálne sme už v procese finálneho mixovania, ale ešte pred vydaním prvého singla sme sa museli zamyslieť nad samotnou cestou, akou hudbu predávať. Klasický CD obal nám prišiel dosť malý na zverejnenie fotiek a textov, tak sme prišli s nápadom vydať s CDčkom knihu, ktorú by sme radi naplnili okrem textov a našich fotiek aj výtvormi našich fanúšikov," objasňuje frontman The Uniques Pišta.

"Našli sme medzi nimi veľa skrytých talentov a radi by sme im dali možnosť sa vyjadriť. Na našu stránku sme zavesili akýsi návod a tématiku, v ktorej bude album ladený a ostatné už necháme na ľudoch. Môže to byť fotka, grafika alebo hocijaký výtvor, ktorý vieme vytlačiť. Myslím, že to bude zaujímavý pokus."

Inšpirujte sa textami piesní

Okrem návodu v angličtine a slovenčine zverejnili The Uniques aj stránku (nazvali ju moodboard) so sériou obrázkov reálnych vecí s futuristickým dizajnom , kľúčovými slovami (tagmi) a v neposlednom rade všetkými novými textami z pripravovaných songov. To všetko môže byť pre tvorbu fanúšikov inšpiráciou. "Nedávno sme videli nejaký film až po tom, čo sme dobre poznali jeho soundtrack a tento zvláštny zážitok nám vnukol nápad na tento netradičný postup, čo nám prišlo celkom osviežujúce," vysvetľuje basák Miro. "Vybrané výtvory samozrejme 'vyplatíme' minimálne albumom a lístkami na koncerty, všetky ale zverejníme na našich kanáloch na webe."

Ešte pred vydaním albumu The Uniques vystúpia 17. januára v bratislavskom Nu Spirit Clube, kde plánujú zahrať aj zopár horúcich nových trackov. Môžete teda trochu "podvádzať" a prísť sa inšpirovať aj na koncert, na ktorom okrem kapely vystúpia aj DJi Oný & Vili:am (PPE).

Deadline na zasielanie výtvorov, ktoré budú súčasťou zatiaľ nepomenovaného nového albumu, je 10. február 2013. Viac na oficiálnom webe theuniqu.es a www.facebook.com/theuniques. Z našej strany veľký LIKE za nápad, sme zvedaví na realizáciu!

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografiu poskytol Pišta z The Uniques.

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: The Uniques