Skladateľ a spevák Peter Sarstedt zomrel po viacročnom boji s chorobou. Najväčšiu popularitu mal na prelome 60. a 70. rokov. Jeho najväčší hit poznajú na celom svete. Rádiá ho vysielajú dodnes.

Vo veku 75 rokov zomrel anglický spevák a hudobník Peter Sarstedt. Interpret, známy najmä pre skladbu Where Do You Go To (My Lovely) skonal v kruhu najbližších po šesťročnom boji s progresívnou supranukleárnou paralýzou. O Sarstedtovom úmrtí informovali členovia jeho rodiny. 

Umelec patril ku generácii hudobníkov, ktorá sa dostala na výslnie koncom 60. rokov. V roku 1969 napísal, nahral a vydal svoj najväčší hit, Where Do You Go To (My Lovely), ktorý bodoval okrem Britských ostrovov v ďalších 13 krajinách. V našich končinách ho neskôr s českým textom naspieval herec a spevák Václav Neckář pod názvom Kdo vchází do tvých snů, má lásko


Peter Sarstedt sa narodil 10. decembra 1941 v indickom Dillí, pričom hudbe sa venovali aj jeho rodičia a dvaja bratia Richard, známy aj ako Eden Kane, a Clive, ktorý vystupoval aj pod menom Robin Sarstedt. V roku 1969 sa preslávil spomínanou skladbou Where Do You Go To (My Lovely), s ktorou štyri týždne vládol britskému singlovému rebríčku, umiestnil sa s ňou v zahraničných hitparádach a v tom istom roku za ňu získal aj Ivor Novello Award.

Počas vyše 50-ročnej kariéry vydal 14 albumov, pričom posledný s názvom Restless Heart vyšiel v roku 2013. Podľa informácií na jeho oficiálnej webstránke sa pre spomínanú chorobu stiahol z verejného života v roku 2010. 



Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: PeterSarstedt.com

Súvisiaci interpreti: Peter Sarstedt