Poprední muzikáloví umelci z Divadla Nová scéna pod vedením režiséra Patrika Vyskočila od septembra 2022 tvrdo pracujú na koncertnej šou venovanej hudobnej legende Freddiemu Mercurymu a skupine Queen. Po vypredanej premiére, ktorá sa uskutoční v Divadle Nová scéna už 24. februára, mieri celý tím na turné po Slovensku.


Patrik Vyskočil sa po úspešných režijných počinoch (Cyrano z predmestia, The Bodyguard) rozhodol spolu s kolegami a kamarátmi z divadla vytvoriť projekt Idoly. Ide o sériu koncertov s benefičnou myšlienkou venovaných hudobným legendám, ktoré ich nejakým spôsobom ovplyvnili a inšpirovali. Výťažok z predaja vstupeniek bude venovaný nadáciám, ktoré podporujú rodiny v ťažkých životných situáciách.

Queen show, 2023 Zdroj: Zdenko Hanout
Večerom plným najznámejších hitov legendárnej skupiny Queen bude sprevádzať päť muzikálových umelcov v alternáciách spolu s tanečníkmi známymi z mnohých divadelných i televíznych produkcií. Osemnásť najznámejších hitov tejto slávnej britskej skupiny budú spolu na javisku interpretovať špičky slovenskej muzikálovej scény, ako spomínaný Patrik Vyskočil, Ján Slezák, Dárius Koči, Natália Kóšová, Lenka Machciníková, Michal Candrák, Michaela Trokanová, Monika Drgáňová či Lukáš Pišta, ktorým budú sekundovať profesionálni tanečníci pôsobiaci u nás aj v zahraničí.

V približne 90-minútovom predstavení, ktoré mapuje súkromný aj profesný život Freddieho Mercuryho, sa môžete okrem nadčasových skladieb tešiť aj na moderné kostýmy, veľkolepú svetelnú šou, nové hudobné aranžmány či pestré choreografie Patrika Ščasnoviča. Turné začne dvoma vystúpeniami v Posádkovom klube ODA v Trenčíne 28. februára a 1. marca. V marci bude potom pokračovať v Partizánskom (3.3., Mestská športová hala), Piešťanoch (6.3., Dom umenia), Nitre (7.3., PKO), Žiline (20. a 21.3., Dom odborov), Najväčšie predstavenie sa uskutoční 13. apríla v Stars Auditoriu v Bratislave.

Všetky podrobnosti o originálnej slovenskej Queen Show nájdete na stránkach projektu na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Queen show, 2023 Zdroj: Zdenko Hanout
Redakciu Hudba.sk za tím Idoly informoval Michal Candrák. Správu sme upravili.


Súvisiaci interpreti: Queen