Kapela Tolstoys ako ďalší, v poradí už piaty singel z pripravovaného albumu No Limit To Love vydáva clivú trip-hopovú baladu, ktorá akoby vychádzala zo šedých, upršaných berlínskych dní. Pieseň s názvom Mad je úprimným vyznaním mladej ženy, ktorá miluje a zároveň nenávidí.

Mad prináša rozporuplné pocity medzi slasťou a bolesťou. Je ako medový vankúš, na ktorý môžete zložiť hlavu, no nebude to pokojný spánok. Je totiž naplnená prívalom emócií, ktoré speváčku Elu Tolstovu prepadli počas nahrávania a skladba sa podľa jej vlastných slov "z ničoho nič premenila zo sexy balady na nespútanú hlbokú výpoveď". Autenticitu piesne znásobuje fakt, že spevová linka bola zachytená na jeden take. Nesie tak v sebe surovosť, úprimnosť a bezpodmienečnú lásku, ktorá "sa zjavila a už z nej nebolo cesty späť".

Skupina Tolstoys si v roku 2022 vyslúžila titul Spotify Equal Ambassadors a tvár speváčky Ely Tolstovej zdobila digitálne billboardy na ikonickom newyorskom námestí Times Square. Frontmanka kapely bola tiež uvedená v prestížnom rebríčku Forbes 30 pod 30. Tolstoys zdieľali pódiá s umelcami ako Tom Odell, Lola Marsh alebo Easy Life a zaujali publikum na zahraničných festivaloch ako Eurosonic či MENT.

Medzinárodné ukotvenie pôvodne bratislavskej skupiny sa ukazuje aj v tom, že si za svoje tvorivé pôsobisko vybrala Berlín, mesto známe svojou živou a rozmanitou hudobnou scénou. Nadchádzajúcim albumom No Limit To Love, ktorý pôvodní členovia Ela TolstovaMichal Smetana a Matej Herceg nahrali spolu s dvojicou nových berlínskych spoluhráčov Pauline Grabe (gitara) a Drew Deal (bicie), chcú poslucháčov podľa vlastných slov vziať na "magickú, hippie psychedéliou prežiarenú cestu tajomnou ríšou lásky". Album No Limit to Love vyjde aj vďaka podpore fanúšikov v crowdfundingovej kampani na Donio.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala Ela Tolstova. Správu sme upravili.