Slovenská speváčka minulý rok dokončila medzinárodný audiovizuálny projekt s názvom Fúzie, dnes predstavuje nový singel s názvom Nekonečná.

Po dokončení medzinárodného audiovizuálneho projektu Fúzie, na ktorom participovala s ôsmimi spevákmi zo Slovenska a zo zahraničia, Zuzana pocítila túžbu pracovať opäť na sólovej tvorbe. "Od roku 2018, kedy vyšiel môj posledný autorský album Dievča, som pocítila potrebu pracovať na svojej sólovej ceste. Bolo vo mne veľa nevypovedaných myšlienok," vysvetľuje Zuzana Mikulcová.

Zuzana dnes zverejňuje singel, na ktorom pracovala posledné mesiace. Vznikol neplánovane. "Stáva sa mi, že mi textári posielajú rôzne básne s tým, že by stáli za zhudobnenie. Ja si ale texty píšem rada sama. V tomto prípade som urobila výnimku. Moja kamarátka Tereza Kmotorková mi poslala svoju báseň a v momente, keď som si ju prvýkrát čítala, počula som v hlave tú hudbu a celé to akosi prišlo dokopy," dopĺňa.

Pôvodný text speváčka upravila a zachovala jeho refrén, pričom k nemu dotvorila zvyšné slohy. Pieseň sa skladá z obrazov, ktoré reflektujú pohľad na lásku a partnerstvo. Lyricky opisuje svet protikladov a nekonečných túžob, ktoré dobrodružstvo akým je vzťah vždy prináša.

Skladbu otvára klavírny úvod a po pár sekundách sa rozbehne jemný sweet R’n’B beat. Hudobne na skladbe spolupracuje s klaviristom Rolandom Kánikom, na basgitare hrá Michal Šelep a rytmus na bicích udáva Jakub Kačic. Celkový zážitok z piesne umocňuje jednoduchý čiernobiely videoklip v réžii Dominika Janovského.

"Rok 2023 bol pre mňa zlomový," vysvetľuje speváčka a pokračuje: "dokončila som Fúzie a ukončila som niektoré spolupráce. Uvedomila som si, že sa chcem posunúť ďalej, osviežiť svoju tvorbu a otvoriť sa novým výzvam - a Nekonečná je prvým výsledkom." Zuzana tento rok plánuje pracovať na nových skladbách, a pieseň Nekonečná bude súčasťou pripravovaného albumu Orchidea, ktorý by mal vyjsť v roku 2025.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Fačková.