Manažér skupín Inekafe, Slobodná Európa či speváčky Doroty Nvotovej, Roman Fecko, sa minulú sobotu oženil. Nemohlo to dopadnúť inak ako punkovo - svadobnými kapelami boli totiž stálice slovenského punk rocku Inekafe a Zóna A.

Na obrad si známy manažér a organizátor koncertov (napr. Bratislavský undergroundový majáles) zvolil klasické miesto - Zichyho palác v centre Bratislavy. Za svedka mu prišiel bubeník skupiny Inekafe Dodo Praženec, ktorý je zároveň krstným otcom ženíchovho syna. Polročného Denisa má 41-ročný Roman má s 19-ročnou Kladiou.

"Zoznámili sme sa na festivale v Modre. Obaja sme fanúšikovia hudby. Teraz sa už Klaudia nevedela dočkať, kedy sa bude volať rovnako, ako ja," prezradil Fecko.

Dlhoročnému manažérovi Inekafe prišli zablahoželať aj Vratko Rohoň a ostatní členovia kapely. Neskôr mladučkú nevestu ženíchovi počas noci uniesli do rockového klubu. To sa však hravo vyriešilo a zábava mohla pokračovať až do rána. Manželský sľub Romana a Klaudie oslavovalo približne 70 hostí.

V okolí skupiny Inekafe je manažér jediným, ktorý sa pustil do manželstva. "Dúfam, že tým začínam štafetu. Prvé reakcie chalanaov boli, že 'neblázni, teraz po 40-ke sa ideš ženiť?!' Tak som povedal, že áno, že raz to vyskúšam. Určite druhýkrát sa ženiť už nebudem. Aj keď, nikdy nehovor nikdy..." smeje sa Roman.

Svadbu musel manažér skupiny plánovať podľa diára Inekafe. Dátum svadby 3. 3. nasledoval len pár dní po konci velkolepého česko-slovenského Právo na šťastie Tour 2012. Iné Kafe čakali na všetkých zastávkách turné od Plzne až po Prešov vypredané kluby. Na koncertoch odzneli skladby z nového albumu Právo na šťastie (2011), no nechýbali ani najväčšie hity zo všetkých štúdioviek a dokonca aj staršie skladby, ktoré chalani doteraz na koncertoch bežne nehrávali.

Nový album si už vyslúžil Zlatú platňu, ktorú kapele v mene vydavateľstva Universal Music odovzdal práve manažér Roman Fecko na koncerte v Banskej Bystrici.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková, PR manažérka Inekafe.

Foto: archív Romana Fecka

Súvisiaci interpreti: Inekafe, Zóna A