Necelý mesiac zostáva do pražského koncertu legendárneho francúzskeho šansoniéra, speváka, hudobníka a herca Charlesa Aznavoura. Na svoje premiérové a zároveň aj posledné vystúpenie v českej metropole si privezie veľkú doprovodnú kapelu a zahrá svoje najväčšie hity.

Na pódiu ho budú sprevádzať Franck Bedez (basgitara, kontrabas), Eric Berchot (klavír), Yann Deborne (gitara), Didier Guazzo (bicie), Magali Ripoll (akordeón), Eric Wilms (klávesy) a Claude Deruyck (spev). Čo zatiaľ nie je známe, je presný program koncertu, ktorý Charles Aznavour s hudebníkmi obvykle určuje už pred začiatkom vystúpenia. Isté však je, že nevynechá najväčšie hity, ktoré sú jadrom jeho rozlúčkového "farewell" turné.

Vo svojich 91 rokoch je Aznavour jednou z najdlhšie pôsobiacich a najväčších žijúcich osobností svetovej hudby. Spieva v ôsmich jazykoch a počas svojej neuveriteľnej, už vyše 80 rokov trvajúcej umeleckej kariéry zložil viac než 1000 piesní a nahral desiatky albumov, z ktorých sa predalo vyše 100 miliónov kópií. Volajú ho francúzsky Frank Sinatra, ale aj Napoleon šansónu - túto prezývku si vyslúžil pre svoj nízky vzrast. "Malý muž so smutnými očami" priniesol do francúzskej hudby typickú atmosféru nostalgie a melanchólie, ale otvoril aj viaceré predtým tabuizované témy.

V Prahe mal vystúpiť už v roku 1969, koncert však v súvislosti so smrťou Jana Palacha zrušil. O deväť rokov neskôr, v novembri 1978, dal v rámci bývalej ČSSR prednosť Bratislave. Vstupenky na exkluzívny koncert v Kongresovom centre, ktorý sa uskutoční už 6. apríla, sú v predaji v cenách od 2990 do 7990 Kč (cca. 74 - 300 eur). Usporiadateľom koncertu je agentúra P&J Music v rámci série Jazz Meets World v spolupráci s Charm Music. Viac informácií nájdete na www.pjmusic.cz.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Jiří Sedlák z agentúry Charm Music.

Súvisiaci interpreti: Charles Aznavour