Vlk, tarantula a Madonna. Sprvu sa zdá, že v predstavách o svete po nukleárnej vojne sú toto jediné istoty ľudstva. Následne sa objaví herec nominovaný na Oscara a dej naberie dramatický spád. Takto to predostiera videoklip k novému singlu Kráľovnej popu, ktorý mal premiéru cez mobilnú aplikáciu.

Ilumináti nabok, nukleárna vojna do popredia. Video k Madonninmu singlu Living For Love, ktoré bolo podľa konšpirátorov plné iluminátskeho symbolu - Baphometa, strieda tentokrát vízia budúcnosti v roku 2016. Skladba Ghosttown z jej aktuálneho albumu Rebel Heart je o tom, ako sa napriek všetkým útrapám sveta môže na ňu človek spoľahnúť. Preto singel dostal aj príznačný vizuál pustého, ohňom zničeného mesta a beznádeje. 

Madonna tu bude stále

Takmer päť a polminútová hudobná snímka z dielne speváčkinho dvorného spolupracovníka Jonasa Åkerlunda začína upozornením v rôznych svetových jazykoch (aj v češtine) na dôležité správy, ktoré prichádzajú. V mestách Paríž, New York, Londýn a Los Angeles vybuchli nukleárne bomby. Po strihu sa divák dozvedá, že jediný, kto prežil, nemôže byť nik iný len interpretka hitu Vogue v oblečení inšpirovanom pánskou módou z obdobia romantizmu.

Po precitnutí sa vydáva von zo svojho bytu a hľadá známky života. Okrem tarantule, osamelého vlka a horiacich áut nenachádza nič iné, pričom je sledovaná iným preživším. Je to herec a jednoalbumový spevák Terrence Howard, ktorý bol v roku 2005 nominovaný na cenu Americkej filmovej akadémie za film Hustle & Flow, no objavil sa aj v prvom dieli sfilmovaného Iron Mana, či biografii Raya Charlesa pod názvom Ray.

Madonna a Howard si "strihnú" romantický tanec na šachovnicovej podlahe hneď, ako opadne prvotná nedôvera a podozrievanie. Usudzujúc podľa venovaného času ide o hlavný dej celého videoklipu. Napokon sa na jeho konci vynorí aj dieťa, s ktorým dvojica spoločne odíde.


Kráča s dobou

Madge videoklip odpremiérovala v stredu prostredníctvom aplikácie Meerkat. Tá slúži na streamovanie videa naživo z vlastného mobilného zariadenia smerom na Twitter. Ikona popu tak dáva najavo, že ide s dobou a nevyhýba sa angažovaniu a propagácii inovácií vo vete sociálnych sietí. Po aplikáciách na zdieľanie fotografií ako Instagram a Snapchat či zoznamovaciu aplikáciu pre gayov Grindr ide totiž už o štvrtý program slúžiaci na propagovanie novej nahrávky 56-ročnej popovej modly.

Autor: Marek Majzon (zdroj: The Guardian)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Madonna