Gitarovú legendu Jimiho Hendrixa by si mal v pripravovanom životopisnom filme zahrať americký raper, multiinštrumentalista a herec André 3000. Snímku s názvom All Is By My Side by mali podľa webovej stránky Írskej filmovej a televíznej siete začať nakrúcať ešte tento mesiac v Írsku.

O 36-ročnom hudobníkovi, ktorého skutočné meno je André Lauren Benjamin, sa pritom v súvislosti s touto rolou hovorí už dlhšie. Hovorkyňa produkcie však odmietla potvrdiť akékoľvek bližšie informácie o projekte, vrátane obsadenia hlavnej úlohy. 

O réžiu filmu by sa mal postarať John Ridley, ktorý je napríklad autorom scenárov snímok Traja králi (1999) alebo Ešte sa môžeš vrátiť (1997). Príbeh bude sledovať Jimiho Hendrixa počas rokov 1966 a 1967, ktoré strávil v Anglicku a vytvoril počas nich svoj debutový album.

André 3000 je známy najmä ako člen hip-hopového dua OutKast. Má však za sebou už aj účinkovanie v televízii a vo filmoch. Objavil sa napríklad v snímkach Štyria bratia (2005), Buď cool (2005), Idlewild (2006) alebo Dementi z palubovky (2008).
 Informácie zverejnili webové stránky Bbc.co.uk a Iftn.ie.

Zdroj: SITA
Foto: Outkast.com

Súvisiaci interpreti: Jimi Hendrix