Rockové trio Sunflower Caravan zverejnilo nový singel s názvom Wonder Why. Novinka je poslednou ochutnávkou pred júnovým vydaním celého albumu. Tretia radová doska po takmer jedenásťročnej odmlke dostane názov Corners. Pieseň Wonder Why bola zverejnená spolu s lyric videom.

Sunflower Caravan začali avizovať vydanie novej dosky ešte pred covidovou stopkou. Prvý singel Kind of Happy vyšiel v januári 2020, nasledovali ďalšie dva single - Alright a The Business (Will Carry on as Usual) a začalo byť jasné, že súčasná situácia, spojená so stopkou všetkých živých koncertov, vydanie albumu nepraje. Preto kapela pripravila ešte jeden singel, ktorý aj tentoraz reprezentuje rockovejšiu polohu soundu kapely.

"Sú skladby, ktoré vzniknú z nečakaného impulzu, ktorý sa dostaví pár sekúnd pred samotným skladaním hudby," hovorí frontman skupiny, spevák a klávesista Andy. "Práve tak to bolo u Wonder Why. V televízii bežala reklama na nejaký parfém, pamätám si, že bola v čiernobielej farbe, a hudobný podmaz obsahoval prehnane skreslený gitarový riff. V tej chvíli prišiel ten impulz: Bežal som k pianu s tým, že niečo určite mám, a prvá vec čo som zahral, bol celý riff piesne Wonder Why. Našťastie úplne iný ako v tej reklame čo som videl."


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z vydavateľstva Indies Scope.

Súvisiaci interpreti: Sunflower Caravan