Americký spevák Adam Lambert sa vyjadril, že by rád nahral nové piesne s britskou rockovou kapelou Queen. Reagoval tak na vyjadrenia producenta Williama Orbita, ktorý si myslí, že skupina by mala s o generáciu mladším spevákom nahrať nedokončené piesne.

"Som otvorený čomukoľvek. Ak to bude znieť dobre a príde to v ten správny čas, tak idem do toho," reagoval 34-ročný spevák. Priznal však aj svoje obavy, keďže si nie je istý, či je správne, aby v skupine niekto nahradil zosnulého speváka Freddieho Mercuryho. "Na koncertoch vystupujeme ako Queen a Adam Lambert. Som hosťom, ktorý ich dopĺňa vokálmi a užíva si to. Ale nie je to Queen," vysvetlil svoj pohľad na úspešnú spoluprácu s legendárnou kapelou.

Queen a Adam Lambert spoločne koncertujú už od roku 2011. Vlani počas celosvetového Queen + Adam Lambert Tour 2014 - 2015 vystúpili aj v Prahe. V súčasnosti sú na krátkom letnom turné, počas ktorého zahrajú na pätnástich festivaloch po celej Európe.


Spevák, celým menom Adam Mitchel Lambert, je finalistom ôsmej sezóny American Idol a debutovú štúdiovku For Your Entertainment vydal v roku 2009. Nahrávka sa umiestnila na tretej priečke amerického rebríčka Billboard 200. S druhým albumom Trespassing (2012) tento rebríček aj dobyl.

Nasledovala tretia nahrávka The Original High (2015), z ktorej pochádza napríklad úspešný singel Ghost Town. Na konte má aj piesne ako No Boundaries, Time For Miracles, For Your Entertainment, If I Had You, Better Than I Know Myself či zatiaľ najúspešnejšiu Whataya Want From Me, vďaka ktorej ho nominovali na cenu Grammy.


Zdroj: SITA (Digitalspy.com, archív)
Foto: AP Photo/Felipe Dana

Súvisiaci interpreti: Adam Lambert, Queen