Gorillaz sú späť a tento rok okrem vydania nového albumu organizujú aj vlastný festival Demon Dayz, ktorý je už dlhší čas beznádejne vypredaný. Uskutoční sa už túto sobotu a vy si ho vďaka live streamu na Red Bull TV môžete užiť z pohodlia domova.

Najslávnejšia animovaná skupina Gorillaz nedávno po siedmich rokoch vydala nový album Humanz. Damon Albarn a Jamie Hewlett, kreatívni géniovia stojaci za projektom, v ktorého popredí sú štyri virtuálne postavičky, nezaháľali a svoj návrat sa rozhodli poňať tentokrát omnoho veľkolepejšie, pričom si chceli splniť aj vlastný sen - priniesť na scénu nový festival, ktorý ich návrat oslávi a bude iný ako všetky ostatné. A tak vznikol Demon Dayz.

Uskutoční sa už v sobotu 10. júna v nedávno znovu otvorenom zábavnom parku Dreamland ležiacom v obľúbenom britskom letovisku Margate. Počas jedného večera plného interaktívnych umeleckých inštalácií výstupia na troch pódiách okrem samotných Gorillaz aj Vince Staples, De La Soul, FufanuKali Uchis, The Shapeshifters, Danny Brown, Popcaan a mnoho ďalších mien, s ktorými skupina spolupracuje či už dlhodobejšie alebo na novom albume. 

Demon Dayz je už vypredaný, no keďže Gorillaz chcú sprostredkovať zážitok z festivalu všetkým svojim fanúšikom, vďaka Red Bull TV môžete byť aj vy jeho súčasťou, nech sa už nachádzate kdekoľvek. Po celý čas konania festivalu bude dostupný live stream na dvoch kanáloch. Sledovať ho môžete zadarmo tu alebo priamo v tomto článku v playeri, ktorý odpočítava čas do začiatku očakávanej akcie.



Čakanie na začiatok streamu si môžete skrátiť čítaním našej recenzie na nový album Gorillaz a samozrejme aj jeho počúvaním, napr. cez Deezer player nižšie. 
Ak sa chcete dozvedieť o Demon Dayz viac, pozrite si informácie o vystupujúcich umelcoch či prečítajte článok, ktorý vám odhalí pár vecí, ktoré ste o Gorillaz nevedeli.

No a pokiaľ milujete festivaly, mali by ste vedieť aj to, že na Red Bull TV nájdete počas celého leta live streamy z tých najznámejších festivalov ako Roskilde, Bonnaroo či Lollapaloooza a môžete si pozrieť vystúpenia umelcov ako Red Hot Chili Peppers, Flume, Chance the Rapper, Killers, Foster the People, The xx, Arcade Fire, Justice alebo Crystal Castles.

Mohlo by vás zaujímať:

Fenomén Gorillaz v novembri vystúpi vo Viedni, Budapešti aj v Prahe



Redakciu Hudba.sk informovala Barbora Janošková zo spoločnosti Red Bull Slovensko.

Foto: Jamie Hewlett - Gorillaz

Súvisiaci interpreti: Gorillaz