V priebehu augusta pripravuje Tabačka Kulturfabrik bohatú dávku kultúrneho programu, v ktorom nebude chýbať divadlo, kino, vernisáž a samozrejme koncerty. Návštevníci budú môcť spoznať hudbu košickej trojice The Sages, formácie Kvaskova, ktorá prináša texty v slovenskom aj rusínskom jazyku, a z Prešova príde formácia Papyllon.

Kultúrne centrum Tabačka Kulturfabrik nezaháľa ani v období letných mesiacov. Pre svojich návštevníkov pripravuje pravidelný letný program, ktorý zahŕňa aj legendárne stredávky a štvrtkové koncerty na dvore. Už najbližší štvrtok 13. augusta o 20:00 sa na pódium postavia Papyllon, ktorí pochádzajú z Prešova, vznikli v roku 2010 a na konte majú úspešný singel What About Tonight, ktorý poslucháči poznajú z rádiového éteru. Nedávno k nemu skupina Papyllon pridala ďalšiu novinku All The Time. Zvukovo zaznamenáva vplyv britského indie rocku a iných rôznorodejších vrstiev, medzi ktoré patrí rock, pop, elektronika či jazz.


Ďalší štvrtok 20. augusta sa na dvore predstaví trojčlenná kapela The Sages z Košíc. Tvoria ju Michal Bučko (spev, gitara), Kristína Čopová (vokály, basgitara) a Milan Turis (bicie). Kapela má za sebou viaceré koncerty, festivaly a súťaže v rámci Slovenska, medzi ktorými je aj úspešné účinkovanie v Demovnici Rádia_FM. Počas posledného letného turné si zahrali na festivaloch ako napríklad Drienok, Víno pod hviezdami v Pezinku, či Hviezdne noci v Bytči. Ich tvorba sa vyznačuje alternatívnymi rytmami a gitarami a voľnomyšlienkárskym postojom.

Posledný augustový štvrtok (27.8.) bude patriť formácii Kvaskova, ktorá prezentuje bohato vrstvené kompozície, do ktorých razantne vstupuje gitara s opakovanými melodickými motívmi na pozadí syntetizátorových zvukov a rafinovanej rytmiky. Temné a melancholické hudobné plochy striedajú energické pasáže s baladickým nádychom a sugestívny hudobný prejav zdôrazňuje speváčka rusínskeho pôvodu s nevšednou farbou hlasu. Jej texty piesní v slovenskom a rusínskom jazyku majú intímnycharakter a odrážajú vnútorný stav duše, ktorá sa vysporadúva s vonkajším svetom.

Tabačka ani počas leta nezabúda na Stredávku - pravidelnú porciu listeningovej elektroniky v Tabačke Kulturfabrik, ktorá tvorí podhubie košickej elektronickej scény. Návštevníci sa môžu tešiť na stretnutia s rezidenčnými a hosťujúcimi dídžejmi a VJmi Tabačky. Taktiež každý augustový piatok patrí už tradične elektronickej hudbe..


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Barbara Denciová. Text správy sme upravili a doplnili.