Americká speváčka Chaka Khan, ktorá sa v stredu večer (10.10.) predstaví naživo v bratislavskej Hant aréne, sa už od pondelka zdržiava v slovenskej metropole. 59-ročná držiteľka 10 cien Grammy nechce sedieť len v hoteli - dnes poobede na tlačovej konferencii prezradila, že plánuje vyjsť do ulíc Bratislavy a nakupovať.

"Chystám sa do mesta, je to tu drahé? Chcela by som aj nakupovať," povedala Chaka Khan, ktorá počas stretnutia s novinármi rozdávala úsmevy. Priznala, že je tu rada a že sa cíti skoro ako doma, čo odôvodnila tým, že roky žila v Nemecku a zdržiavala sa aj v Rakúsku. Na Slovensku však nikdy predtým nebola.

Rodinný život a fanúšikovia

Interpretka hitov ako Tell Me Something Good, Ain't Nobody, I'm Every Woman alebo I Feel for You na tlačovej konferencii priznala, že si nepotrpí na luxusné doplnky pred či po koncerte. V zákulisí potrebuje iba jablčný ocot a mandľové mlieko a veľmi ju potešia sviečky, ktoré sú pre ňu vždy skvelým darčekom.

Jej jedinými závislosťami sú v súčasnosti horúce kakao a cigarety. V minulosti ich však bolo omnoho viac. Speváčka bola kedysi závislá od kokaínu i heroínu, no v 90. rokoch sa z toho dostala a neskôr prestala konzumovať aj alkohol. Ako uviedla v dnešnom rozhovore v TA3, v súčasnosti žije najmä rodinným životom a ako speváčka si užíva každý koncert oveľa viac ako v čase, keď bola závislá na alkohole. Slovenskému publiku chce podľa vlastných slov okrem hudby odovzdať najmä veľa lásky.

Legenda funku, soulu a R&B bude mať na budúci rok hneď dva dôvody na oslavu - 40 rokov na scéne a zároveň okrúhle 60. narodeniny, ktoré oslávi v marci. Pri tejto príležitosti nezaháľa a chystá nový album, na ktorom svoje sily spojí s ďalšími hviezdami. "Posledné tri mesiace som strávila v Charlie Chaplin Studios v Hollywoode. Asi o tri týždne by mal vyjsť môj nový singel, ktorý sa volá It's Not Over Yet," priblížila novinky rodáčka z Chicaga.

Večer plný funku a špičkových hudobníkov

Funkový večer so Chakou Khan zahtra odštartuje DJ David zo Senca, po ňom sa na pódium dostane kapela Funk Unit. Jej líder, bubeník Martin Valihora si na koncert pozval speváčky Anitu Soul a Moniku Bagárovú, predstaví sa aj King Ivan Vereš známy z kultovej slovenskej funkovej formácie Made 2 Mate. Pred koncertom hlavnej hviezdy vystúpia aj známi tanečníci Lady Mel & Johnny Mečoch.

Samotná Chaka Khan sa k slovu dostane po 21:00, pričom bude mať okolo seba veľkú sprievodnú skupinu v zložení: Melvin Davis (basgitara), Ronald Bruner, Jr. (bicie nástroje), Kamasi Washington (klávesy, dychové nástroje), Rob Bacon (gitara), Tracy Carter (klávesy). Jej šou obohatia aj tri vokalistky - Kudisan Kai-Regalot, Lisa Vaughn a Tiffany Smith.

Vstupenky na prvé vystúpenie Chaky Khan na Slovensku sa stále predávajú za 35 (voľné sedenie) a 38 (státie pod pódiom) eur. 

Zdroj: SITA
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Súvisiaci interpreti: Chaka Khan