Kolumbijská stálica svetového popu Shakira len pred pár dňami ukončila svoje celosvetové turné a už do sveta posiela nový singel. Pieseň Nada je už piatym singlom z jej úspešnej štúdiovky El Dorado (2017).

Shakira sa síce v posledných rokoch venuje predovšetkým španielskemu publiku, no vo svetovom meradle stále patrí medzi najúspešnejšie speváčky. Napokon, latinsko-americká hudba sa v posledných rokoch teší obrovskej popularite aj v Severnej Amerike a Európe.

41-ročná speváčka si pravidelným vydávaním španielsky spievaných albumov pripomína svoje začiatky predtým, ako sa stala globálnou popovou ikonou. Debutový album Magia vydala ešte v roku 1991, vo veku 13 rokov, a v rodnej Kolumbii sa rýchlo stala veľkou hviezdou. Prelomový úspech na medzinárodnom poli prišiel v roku 2001, keď vydala album Laundry Service, z ktorého pochádzajú hity ako Whenever, Wherever či Underneath Your Clothes. Ide o najúspešnejší album, aký exotická speváčka nahrala - len v USA sa z neho predalo viac než 3,5 milióna kusov.

Namiesto ďalšieho latino hitu nevýrazná balada

Album El Dorado, z ktorého pochádza aj aktuálny singel Nada vydala Shakira ešte v máji minulého roka. Jeho veľkému úspechu určite pomohol najmä výborne zvolený pilotný singel Chantaje v spolupráci s kolumbijským reggaetonových spevákom Malumom. Videoklip k tomuto hitu má necelé dva roky od jeho zverejnenia na Youtube viac ako 2,2 miliardy prezretí a podobný úspech by si Shakira určite rada zopakovala opäť.

Je však viac než isté, že so skladbou Nada sa jej to nepodarí. To, že to speváčka opäť skúša s baladou, nie je nič prekvapivé. Opäť však zrejme potvrdí pravidlo, že v jej prípade viac fungujú práve chytľavé tanečné skladby ako Waka Waka, Loca, Raibosa či Hips Don't Lie. Pieseň Nada sa síce počúva príjemne, no neskrýva v sebe nič chytľavé, vďaka čomu by vám už po prvom počutí zostala v hlave. 41-ročná interpretka pred kamerou opäť ukázala výbornú figúru a skvelú ohybnosť, no aj samotné video je tak trochu nuda.


Shakira v klipe bojuje so svojim vnútornými démonmi, ak však čakáte nejaké akčnejšie zábery, budete sklamaní. Blondínka sa totiž vo väčšine scén len povaľuje po pohovke a podlahe. O niečo pútavejšie už pôsobí záver videa, kde sa Shakira vznáša nad hladinou mora. Po vizuálnej stránke však nejde o zrovna najlepšie zvládnuté grafické spracovanie. Video mal pritom na starosti skúsený španielsky režisér Jaume de Laiguana, s ktorým speváčka v minulosti pracovala aj na vizuáloch Gypsy, Loca alebo Raibosa.

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/shakira

Súvisiaci interpreti: Shakira