Britská kapela The Subways, ktorá sa preslávila hitom Rock & Roll Queen z filmu RocknRolla Guya Ritchieho, zavíta po ôsmich rokoch opäť do Bratislavy. Trojica muzikantov sa predvedie vo štvrtok 30. marca 2023 v Majestic Music Clube (MMC) v rámci série Dobrý výber.


Lístky na koncert sa už predávajú v sieti Predpredaj.sk za 24 eur (státie) a 29 eur (voľné sedenie).


The Subways Slovensko veľmi dobre poznajú. Prvýkrát tu svoju výbušnú šou predviedli už v roku 2008 na festivale Pohoda a následne vystupovali aj na festivale Grape a v Bratislave (2011 a 2015). Mali tu hrať aj v máji 2020, no zastavili ich protipandemické opatrenia. 

V marci 2023 sa u nás prvýkrát predstavia s novou bubeníčkou, ktorou sa minulý rok stala Camille Phillips (ex-Ramonas). Za bicími nahradila pôvodného bubeníka Josha Morgana. V zostave ju na pódiu v MMC doplnia stálice – gitarista a spevák Billy Lunn, ktorý na pódiu často pripomína energického Billyho Joe Armstronga z Green Day, a basáčka a vokalista Charlotte Cooper. 

The Subways zažívali najväčšiu slávu ešte ako tínedžeri po vydaní debutového albumu Young for Eternity (2005). Vystupovali vtedy aj u Davida Lettermana či Conana O'Briena a na tých najväčších svetových festivaloch vrátane Readingu a Lollapaloozy. Okrem singla Rock & Roll Queen, ktorý zaznel aj v seriáli O.C. California, patria medzi ich najväčšie hity aj skladby Oh Yeah, With YouNo Goodbyes. Všetky pochádzajú práve z tejto nahrávky. 


Na konte majú ešte ďalšie tri štúdiovky. Ich druhý album All or Nothing (2008) produkoval Butch Vig, ktorý sa takto podpísal aj pod legendárny album Nevermind od Nirvany. V roku 2011 nasledoval album Money and Celebrity a ich posledný štúdiový album s eponymným názvom vyšiel ešte v roku 2015. V ostatných rokoch ale fanúšikom ponúkli niekoľko nových singlov vrátane skladby Fight inšpirovanej hnutím Black Lives Matter či pred mesiacom zverejnenej novinky Black Wax. Ďalšia štúdiová nahrávka je teda na spadnutie.  

"Budeme žiť rock'n'rollom, kým nepadneme na kolená, pretože nič nie je vzrušujúcejšie ako byť na turné. Tá najlepšia droga na svete je počuť ľudí kričať slová pesničiek, ktoré sme zložili a vidieť ich tancovať na ne," povedala kapela v rámci ohlásenia turné.

Bratislavský koncert The Subways bude súčasťou koncertnej série Dobrý výber, ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už MMC v minulosti hostil umelcov a kapely ako Benjamin Clementine, Apparat, Movits!, Lamb, The Young Gods, HVOB alebo Nouvelle Vague.

Vstupenky:  

Facebook event


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Dobrého výberu Ján Papač. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: The Subways