Skupina Maduar oprášila svoj najväčší hit z 90. rokov. Z diskotékovej klasiky Do It je po novom romantická balada. K novej verzii zverejnili bratia Juraj a Ladislav Matyinkovci aj čerstvý videoklip, ktorý vznikal v priestoroch Východoslovenskej galérie.


"Počas uplynulých 28 rokov, čo spievame Do It na našich koncertoch by nám nikdy nenapadlo, že by mohol znieť fantasticky aj v pomalom prevedení. Bola to pre nás diskotéková klasika, ktorá vždy rozprúdila ľudí na tanečnom parkete. Na jesennom sústredení s našim koncertným teamom na Plejsoch v Krompachoch sme však pri nácviku s kapelou zažili výnimočný hudobný moment," popisujú členovia skupiny Maduar.

"Náš klavirista Laci Znám začal počas krátkej prestávky hrať nádherný motív na tému Do It, do ktorého sme sa postupne pridali s naším rapom a následne sme prešli k refrénu. Bolo to neuveriteľne silné a emotívne. Doteraz si pamätáme, ako zostalo v sále na niekoľko sekúnd úplne ticho, kým sme vôbec spracovali čaro toho okamihu. Boli sme doslova šokovaní z toho, že Do It môže mať v sebe toľko romantiky a doteraz nepoznanej energie," dodávajú o verzii piesne, ktorej úmorne pomalé tempo zrejme poslucháčov rozdelí na dva tábory.


Kapela najskôr novú verziu zaradila do svojho koncertného repertoáru. Následne nahrali bratia Matyinkovci spolu s kapelou aj štúdiovú verziu, ku ktorej tiež natočili videoklip. Symbolické je, že nahrávka aj klip vznikli v Košiciach, rovnako ako pôvodná verzia Do It v roku 1994.

"Veľmi sme si to s chalanmi z kapely užili. Natáčanie klipu v nádherných priestoroch Východoslovenskej galérie bolo mimoriadnym zážitkom, pretože tie svojou veľkoleposťou dokonale doplnili atmosféru skladby a celý videoklip tak dostal nielen romantický, ale aj nostalgický nádych. A práve nostalgia nás priviedla k tomu, aby sme sa doslova prehrabali v našich archívoch a obrazovo zmapovali našu históriu od úplných začiatkov až po súčasnosť. Bolo to ako cestovanie v čase, vďaka ktorému sme si mohli pripomenúť naše prvé rozhovory, koncerty, či úspechy a vidieť, ako sa menila nielen naša kapela, ale aj my dvaja," prezradili Ladislav a Juraj z Maduaru. 

Zdroj: M&M Brothers Team (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Maduar