Americká speváčka Lady Gaga sa chystá otvoriť múzeum venované Michaelovi Jacksonovi. Interpretka vraj v súčasnosti hľadá priestory, v ktorých by mohla vystaviť 55 vecí, ktoré pôvodne vlastnil zosnulý kráľ popu.

Jedinečné kúsky vydražila Lady Gaga na aukciách. Nachádzajú sa medzi nimi napríklad bunda, ktorú mal Jackson na sebe vo videoklipe k piesni Thriller či diamantmi posiata rukavica.

"Gaga je Michaelovou veľkou fanúšičkou a cíti, že je potrebné, aby existovalo múzeum, ktoré by oslavovalo jeho život a prácu. Zhromažďovala veci zo všetkých kútov sveta. Niektoré nákupy realizovala pod iným menom, aby artefakty nepreplatila. No teraz, keď už má zopár kúskov, plánuje ďalší krok, a to, kde by sa malo múzeum nachádzať. Rozmýšľa nad mestom Gary v štáte Indiana, kde Jackson odštartoval svoju kariéru, nad jej rodným mestom New York alebo Los Angeles, blízko jeho Neverlandu," uviedol zdroj z okolia speváčky. "Dám dokopy múzeum a peniaze dám nadácii, ktorej sa venoval," vyjadrila sa vraj speváčka.


Lady Gaga vydala začiatkom novembra 2013 štúdiovku Artpop (recenzia), z ktorej pochádzajú single Applause a Do What U Want. Poslednú menovanú skladbu pritom Gaga len nedávno vydala ako remix s Christinou Aguilerou.

Speváčka celosvetovo predala približne 24 miliónov kópií albumov a 125 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a v roku 2012 ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Speváčka len nedávno potvrdila, že v roku 2015 bude ako prvá umelkyňa spievať vo vesmíre.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/dpa, Britta Pedersen

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga, Michael Jackson