Pitevná správa úradu súdneho lekárstva Southwark Coroner's Court v Londýne vyvrátila rôzne špekulácie o smrti speváčky Sinéad O'Connor, ktorá zomrela v júli vo veku 56 rokov. Správa uvádza, že speváčka zomrela prirodzenou smrťou. Výsledky pitvy tak potvrdili prvotné tvrdenia polície, ktorá incident nepovažovala za podozrivý.

Írska speváčka bola nájdená bez známok života 26. júla vo svojom byte v Londýne. Posledná rozlúčka s ňou sa uskutočnila 8. augusta v jej rodnom Írsku, konkrétne v meste Bray južne od Dublinu aj za účasti jej fanúšikov. Posledný príspevok na sociálnej sieti speváčky patril jej zosnulému synovi, ktorý svoj život ukončil dobrovoľne vo veku 17 rokov. "Odvtedy žijem ako neživé nočné stvorenie. Bol láskou môjho života, svetlom mojej duše."

V minulosti už neraz prostredníctvom sociálnych sietí otvorene hovorila o svojich úvahách týkajúcich sa ukončenia života. Z toho dôvodu a tiež kvôli spomínanému poslednému príspevku speváčky, sa verejne uvažovalo o tom, či si speváčka nesiahla na život sama, aby mohla byť so svojím synom. Výsledky pitvy túto možnosť vyvrátili, zároveň vylúčili, že by speváčka zomrela pod vplyvom drog či alkoholu. Bližšie informácie o príčine jej úmrtia však koroner nezverejnil.

V marci sa v Carnegie Hall v New Yorku uskutoční slávnostný koncert venovaný Sinéad O'Connor a Shaneovi MacGowanovi. Vystúpia na ňom priatelia a spolupracovníci zosnulých hudobníkov, medzi nimi David Gray, Cat Power, Glen Hansard a Dropkick Murphys.

Text: Hudba.sk (Zdroj: Pitchfork.com)