Z romantického albumu #2017 povyťahovala Mária Čírová už niekoľko silných oficiálnych singlov. Nedávno zverejnila na svojom Youtube videoklip k skladbe Iba tebe (M.K.). Vyhovela tak želaniu jej fanúšikov, ktorí si priali počúvať emotívnu skladbu aj z tohto zdroja.

Pieseň Iba tebe (M.K.) je venovaná Máriinmu manželovi Marošovi Kachútovi a svojou otvorenosťou vystihuje charakter celého albumu (recenzia), na ktorom sa hudobníčka nebála obnažiť svoje vnútro pred poslucháčmi. Speváčka na ňom popracovala na technike spevu a okrem jemného falzetu ponúkla aj svoj naturálny hlas. Prepojenie oboch techník dokonale zachytáva práve intímne vyznanie svojej životnej láske.

Spomínanému praniu fanúšikov sa Mária Čírová rozhodla vyhovieť. "Nechceli sme to uverejniť iba s fotkou, tak sme pre nich vyrobili obrázkovú verziu tejto pesničky. Myslím, že atmosféru skladby sme celkom vystihli," priblížila nám vznik nového videoklipu.

Ten pôsobí na prvý pohľad vcelku minimalisticky. Zachytáva dva základné obrazy – jeden sa natáčal na prázdnej pláži, na ktorej je zobrazená osamotená Mária a druhý ponúka pohľad z idúceho auta na zasneženú krajinu. Obrazy prírodných úkazov ako spenená vodná hladina, sivé mračná, mrazivé zasnežené cesty alebo žiariace slnečné lúče odzrkadľujú emócie piesne.


Osobný text nie je prvoplánovo určený do vysokých rotácií rádiového éteru, napriek tomu sa po zviditeľnení prostredníctvom videoklipu pieseň pravdepodobne nevyhne komerčnému úspechu, pretože sila skladby je predurčuje k obľube.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová