Kapela Povodí Ohře pripravila úplne nový videoklip na skladbu z albumu Místo odpočinku. Tretí radový album kapely sa dočkal nielen pozitívnych recenzií, ale je aj medzi siedmimi nominovanými albumami na Cenu Anděl za najlepší rockový album. Prvú vizuálnu podobu dostal od režiséra Jána Škopa singel Blud.

Vo vo videoklipe vystupujú Adam Hrivňák, Mária Štréblová, Veronika Molnárová pod vedením režiséra Jána Škopa. "Páčilo sa mi, že text skladby vznikol podľa klasickej opery, ktorá pojednáva o nadobudnutí a strate prvej lásky, o priateľstve a zrade," zveruje sa Jan Škop.

"Ide o tému, ktorá je aktuálna v každej dobe. Skúsili sme s priateľmi okolo kapely previesť túto tému a prvé dve kapitoly Opery do audiovizuálneho hávu. V deň natáčania k nám prišla arktická zima, do toho poprchávalo. Pre hercov aj a štáb to bolo veľmi náročný. Točilo sa v lese bez elektriny a s minimálnym zázemím. Som rád, že to všetci zvládli a že sa nám podarilo nakoniec aj to všadeprítomné bahno využiť na klip."

Na začiatku septembra našlo Povodí Ohře svoje miesto odpočinku. Tragické okolnosti alebo upokojenie schizofrénych countrypunkerov nečakajte. Tretí album divokej partie Povodí Ohře nesie názov Místo odpočinku a kapela v ňom opäť ponúka koncepčnú nahrávku. Hutné surové punkʼnʼrollové skladby riadené alternatívnym country dostali temnú nadstavbu v podobe dejovej línie zo Svätošských skál. Partia zo Západných Čiech mieša punkové ingrediencie do šansónovej nálady minimalizmu a emotívnosť strieda so zvukovou brutalitou.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z vydavateľstvie Indies Scope.