Americká speváčka Britney Spears sa údajne stane novou porotkyňou v druhom ročníku americkej verzie súťaže X Factor. Dôveryhodný zdroj informoval magazín The Hollywood Reporter o tom, že speváčkin snúbenec a agent Jason Trawick momentálne rokuje o podmienkach zmluvy, ktorú by mala podpísať na budúci týždeň. O spoluprácu ju údajne požiadal samotný tvorca a porotca úspešnej šou Simon Cowell.

Dvoch nových porotcov hľadá Cowell po tom, ako z X Factoru vyhodil Paulu Abdul a Nicole Scherzinger. V šou po prvom ročníku skončil aj waleský moderátor Steve Jones. Okrem Cowella v úlohe porotcu a mentora ostáva producent a skladateľ L.A. Reid, ktorý už pre ďalší ročník podpísal zmluvu. Hovorilo sa aj o účasti Janet Jackson, no tá vraj ponuku odmietla.

X Factor je súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť jednotlivci, ale aj spevácke skupiny v akomkoľvek veku. Súťažiacich, ktorí postúpia z kastingov, rozdelia do štyroch skupín - dievčatá, chlapci, skupiny a účinkujúci nad 30 rokov. Každá skupina dostane svojho mentora (jedného z porotcov), ktorý ich sprevádza celou súťažou. Prvý ročník americkej verzie vyhrala 19-ročná Melanie Amaro, ktorej mentorom bol práve Simon Cowell. Britská verzia s trochu odlišnými pravidlami má za sebou už osem ročníkov, pričom k najznámejším víťazom patria Leona Lewis (2006) a Alexandra Burke (2008).

Melanie Amaro & Josh Krajcik - Heroes (X Factor USA)

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Tony Avelar

Súvisiaci interpreti: Britney Spears